ΑΘΗΝΑ
09:02
|
02.05.2024
Τρίτο κύμα καύσωνα από σήμερα - Η θερμοκρασία θα «σκαρφαλώσει» στους 44 βαθμούς Κελσίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανθεκτικά και κυρίως επίμονα όντα οι τουρίστες! Στήνονται από νωρίς το πρωί για το εισιτήριο εισόδου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου το ωράριο λειτουργίας έχει τροποποιηθεί λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών. Εφοδιασμένοι με ομπρέλες, καπέλα, αντηλιακό, ανεμιστήρες χειρός και νερό περιμένουν έως και μιάμιση για να δουν από κοντά την Ακρόπολη.

Σήμερα Τρίτη 25/7 η χώρα «υποδέχεται» το 3ο κύμα καύσωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να προειδοποιεί για πολύ υψηλές θερμοκρασίες τουλάχιστον μέχρι και αύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου.

«Στον λόφο της Ακρόπολης στην Αθήνα, ‘είναι το χειρότερο καλοκαίρι που έζησα ποτέ’» είναι ο τίτλος άρθρου της, Σαλόμ Κουρντουλί, ανταποκρίτριας της γαλλικής Liberation. «Ο καύσωνας μπορεί να είναι σκληρός για τους τουρίστες, αλλά τουλάχιστον είναι μόνο προσωρινός. Οι Έλληνες, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να τον ανεχτούν για αρκετό καιρό ακόμα», σχολιάζει η Γαλλίδα δημοσιογράφος.

Η Ευρώπη, κυρίως ο νότος της, δοκιμάζεται αυτό το καλοκαίρι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ο Βέλγος σκιτσογράφος Kroll επιλέγει το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες-τουρίστριές του για να περιγράψει τον φετινό καύσωνα με τρεις λέξεις: Ζέστη, ζέστη, ζέστη!

Μαντέψτε ποια Καρυάτιδα περνάει (καιρικά τουλάχιστον) καλύτερα; Μήπως αυτή που έψαχνε ο Μπαράκ Ομπάμα: «Γιατί δεν ζητάτε και την έκτη Καρυάτιδα;».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα