ΑΘΗΝΑ
15:52
|
07.05.2024
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε τον ρόλο της Αφρικής ως ενός από τους πόλους του εξελισσόμενου πολυπολικού κόσμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες αντιπροσωπείες από αφρικανικές χώρες φτάνουν από χθες στην Αγία Πετρούπολη προκειμένου να συμμετέχουν στο Πολιτικό και Ανθρωπιστικό Φόρουμ Ρωσίας – Αφρικής που θα διεξαχθεί στην πόλη αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Αντιπροσωπείες έχουν ήδη αφιχθεί από την Ισημερινή Γουινέα, το Τσαντ, τις Κομόρες, τη Σομαλία, το Μπουρούντι, τη Μαγαδασκάρη, την Αιθοιπία και άλλα κράτη της αφρικανικής ηπείρου καθώς αναμένεται να εκπροσωπηθούν 49 χώρες.

Σύμφωνα με τον βοηθό του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσάκοφ, συνολικά 17 ηγέτες κρατών αναμένεται να φτάσουν στην Αγία Πετρούπολη για τις εργασίες του οικονομικού και ανθρωπιστικού φόρουμ, ανάμεσά τους ο Αιγύπτιος πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος Σιρίλ Ραμαφόζα, ο πρωθυπουργός της Αιθιοπίας Αμπίι Άχμεντ, αλλά και η πρόεδρος της αναπτυξιακής τράπεζας των BRICS, Ντίλμα Ρούσεφ.

Σε μήνυμα καλωσορίσματος των αντιπροσωπειών και των προσκεκλημένων του φόρουμ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, σημείωσε τον ρόλο της Αφρικής ως ενός από τους πόλους του εξελισσόμενου πολυπολικού κόσμου και υπογράμμισε ότι η Μόσχα υποστηρίζει τις φιλοδοξίες των αφρικανικών κρατών για κοινωνικοοικονομική σταθερότητα και πρόοδο και σκοπεύει σε περαιτέρω συνεργασίες  στον τομέα του εμπορίου, των επενδύσεων, της καταπολέμησης της φτώχειας και της διασφάλισης της επισιτιστικής ασφάλειας.

«Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία χρόνια, η συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Αφρικής έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, εργαζόμαστε για την ενίσχυση του εμπορίου και των επενδύσεων, την εμβάθυνση της συνεργασίας και τη συνεργασία για την αντιμετώπιση πιεστικών ζητημάτων όπως ο αγώνας κατά της φτώχειας, η εκπαίδευση σύγχρονου εργατικού δυναμικού, η διασφάλιση της επισιτιστικής ασφάλειας και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», τόνισε.

«Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους Αφρικανούς εταίρους μας με κάθε δυνατό τρόπο προκειμένου να ενισχύσουν την εθνική και πολιτιστική τους κυριαρχία και να παίξουν πιο ενεργό ρόλο στην επίλυση περιφερειακών και παγκόσμιων προκλήσεων», υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο πρόεδρος της Κούβας επισκέπτεται τη Ρωσία

Έκλεισε το πέρασμα στη Ράφα-Ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών της Γάζας

Πυρά από Βραζιλία, Βενεζουέλα κατά Ισραήλ για την επιχείρηση στη Ράφα

Συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ για διμερή συμφωνία ασφαλείας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα