ΑΘΗΝΑ
09:46
|
03.05.2024
«Η υποβάθμιση της δημόσιας ΕΑΒ και το σπάσιμο του ενιαίου έργου συντήρησης, που πλέον γίνεται σε άλλη χώρα, έχει φονικά αποτελέσματα».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για απαξίωση των υποδομών συντήρησης, υποχρηματοδότηση, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υπεργολαβίες σε ιδιώτες και γερασμένο και συνεχώς μειούμενο στόλο πυροσβεστικών εναέριων μέσων, κάνει λόγο το ΜέΡΑ25, σε ανακοίνωσή του σχετικά με τον τραγικό θάνατο, χθες το μεσημέρι, των δύο πιλότων του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο.

Και όλα αυτά την ίδια ώρα που «αγοράζονται Rafale που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ» τονίζει το ΜέΡΑ25, που εγκαλεί τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του ότι «είναι και πολλά» τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης στη χώρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Το τραγικό δυστύχημα της πτώσης του Canadair στην Κάρυστο μας προκαλεί απέραντη θλίψη και ιερή αγανάκτηση για τους αδικοχαμένους πιλότους μας.

Οι κυβερνητικές ευθύνες είναι ξεκάθαρες και αφορούν όλη την περίοδο από το 2010 μέχρι σήμερα: Απαξίωση των υποδομών συντήρησης, υποχρηματοδότηση, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, υπεργολαβίες σε ιδιώτες και στόλος γερασμένος και διαρκώς μειούμενος την ώρα που αγοράζονται Rafale που πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιήσουμε ποτέ.  Τραγική ειρωνεία πως μόλις χθες ο πρωθυπουργός έλεγε πως «είναι και πολλά» τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης της χώρας.

Η Μητσοτάκης Α.Ε έφτασε στο σημείο να βγάλει την ΕΑΒ από την συντήρηση των Canadair, στέλνοντας τα αεροσκάφη στη Γαλλία! Πώς ονομάζεται αυτό, αν όχι τεχνητή και συνειδητή απαξίωση της κρατικής ΕΑΒ, η οποία συντηρούσε τα Canadair όλα τα προηγούμενα χρόνια;

Η υποβάθμιση της δημόσιας ΕΑΒ και το σπάσιμο του ενιαίου έργου συντήρησης, που πλέον γίνεται σε άλλη χώρα, έχει φονικά αποτελέσματα. Απαιτούμε άμεσα την επαναφορά του συνόλου της συντήρησης στην κρατική ΕΑΒ.

Οι σκέψεις μας στις οικογένειες των αδικοχαμένων, σκληρά εργαζομένων για το κοινό καλό, αξιωματικών μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η διακοπή των σχέσεων Τουρκίας-Ισραήλ και τι μπορεί να σημαίνει

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα