ΑΘΗΝΑ
07:36
|
28.04.2024
Αναζωπυρώσεις σε Κέρκυρα, Αιγιάλεια και Κάρυστο, όπου βρέθηκε απόψε νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για πολλοστή μέρα οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές, τους υπόλοιπους φορείς και όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, στα πύρινα μέτωπα της Ρόδου, της Κέρκυρας, της Καρύστου και του Δερβενακίου. Φωτιά επίσης, ξέσπασε το πρωί και στην Κύμη από καλώδια της ΔΕΗ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Την ίδια ώρα τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις, για τον άδικο χαμό του πιλότου και του συγκυβερνήτη του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο χθες το μεσημέρι, ενώ, επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ρόδος

Η τελευταία εξέλιξη αφορά στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης που κηρύχθηκε όλη η Ρόδος με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας. Μέχρι τώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ήταν το νότιο τμήμα του νησιού, όπου εκεί είναι η μεγάλη φωτιά, ωστόσο τώρα, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κηρύχτηκε όλη η Ρόδος.

Τα ενεργά μέτωπα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, βρίσκονται στο νότιο και νοτιοανατολικό κομμάτι, εστιάζονται δηλαδή στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Πριν από λίγο, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι και κατευθύνεται προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έχει θέσει σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονται στην περιοχή. Όπως εκτιμάται, η κατάσταση θα είναι κι απόψε δύσκολη, αλλά ωστόσο κανείς δεν το βάζει κάτω παρά την κούραση των ημερών και την ταλαιπωρία που εκ των πραγμάτων έχει δημιουργηθεί.

Δυο ενεργά μέτωπα στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα, δύο είναι τα ενεργά μέτωπα και εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού. Το πρώτο κατευθύνεται από το χωριό Παλιά Περίθεια προς το Λαύκι και το δεύτερο κοντά στην Ημερολία, όπου οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη προκειμένου να την περάσουν οι φλόγες τον οικισμό.

Το πρωί, ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζακίτης, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ κατήγγειλε εμπρησμούς, περιγράφοντας ότι ξαφνικά ξεπήδησε μια φλόγα από το πουθενά σε ένα δέντρο και αμέσως ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο. «Είμαστε τρεις τέσσερις ημέρες ξάγρυπνοι, για να παρακολουθούμε τέτοια φαινόμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι μόνο οι εμπρησμός μπορεί να εξηγήσει την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί. Μιλώντας για τις καταστροφές στο χωριό Λούτσες τόνισε ότι οι ζημιές είναι στις αυλές των σπιτιών και σε ένα ξυλουργείο που έχει καταστραφεί.

Στη μάχη της καταπολέμησης των πυρκαγιών θα «ριχτούν» Βούλγαροι πυροσβέστες οι οποίοι κατευθύνονται αυτή τη στιγμή στην Κέρκυρα. Οι τουλάχιστον 70 έμπειροι άνδρες κατευθύνονται μαζί με 19 αυτοκίνητα προς Κέρκυρα για να ενωθούν με τις υπάρχουσες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Καλύτερη η εικόνα στην Κάρυστο – Απανθρακωμένος ο βοσκός που αγνοούνταν

Στην Κάρυστο η εικόνα της πυρκαγιάς είναι καλύτερη με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες.

Ωστόσο, τραγική ήταν η εξέλιξη για τον 41χρονο κτηνοτρόφο που αγνοούταν από το μεσημέρι της Κυριακής (23/7). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, ο 41χρονος όταν είδε τους καπνούς ανησύχησε για την ασφάλεια του κοπαδιού του και μετέβη στο ποιμνιοστάσιό του προκειμένου να φροντίσει τα ζώα του. Το απόγευμα της Τρίτης (25/7), οι αρχές γνωστοποίησαν, ότι εντοπίστηκε το απανθρακωμένο σώμα του μέσα σε καλύβα στην περιοχή Ομαλή, ψηλά στο βουνό όπου υπάρχουν ανεμογεννήτριες.

Ένα ελικόπτερο στα Δερβενάκια Αχαΐας

Αναφορικά με την πυρκαγιά στο Δερβενάκι Αχαΐας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις που υπήρξαν μέσα στο βράδυ κυρίως στην περιοχή Νιάματα αντιμετωπίστηκαν από τις επίγειες δυνάμεις, ενώ από αέρος συνδράμει μέχρι στιγμής ένα ελικόπτερο.

Αναζωπύρωση στην Αιγιάλεια

Αναζωπύρωση της πυρκαγιάς στην Αιγιάλεια σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Τετάρτης Συγκεκριμένα το νέο μέτωπο εντοπίζεται στη θέση Μετόχι, στο ύψος των διοδίων Ελαιώνα Διακοπτού. Το γεγονός έχει σημάνει συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο σπεύδουν πεζοπόρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ στην περιοχή προσεγγίζουν και πτητικά μέσα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα