ΑΘΗΝΑ
05:41
|
06.05.2024
Από αγγελία στο διαδίκτυο έμαθαν τα σωματεία και οι φορείς του αναπηρικού κινήματος την πρόθεση της Τράπεζας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει η πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας να πουλήσει το ποσοστό ιδιοκτησίας της στο κτίριο που στεγάζεται η Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης.

Όπως έγινε γνωστό τις προηγούμενες μέρες η Εθνική Τράπεζα πουλά το μερίδιο της στο ιστορικό κτίριο, μέσω αγγελίας που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με τιμή εκκίνησης 1.200.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που πραγματοποίησαν χθες το πρωί το Σωματείο Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή Κεντρικής Μακεδονίας και η Συντονιστική Επιτροπή Αναπήρων Θεσσαλονίκης (ΣΕΕΑΝ), εργαζόμενοι στην ειδική αγωγή και μέλη του αναπηρικού κινήματος της πόλης ζήτησαν να ακυρωθούν τα σχέδια πώλησης του ιστορικού κτιρίου.

Τα σωματεία και οι φορείς διεκδικούν να περάσει το διατηρητέο κτίριο στην ιδιοκτησία του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Κέντρου Εκπαίδευσης & Αποκατάστασης Τυφλών και να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την άμεση ανέγερση νέων, σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης των τυφλών στη Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια ώρα με κοινή τους επιστολή προς την κυβέρνηση και την διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών ζητούν την άμεση διακοπή της επιχειρούμενης πώλησης μέρους του συγκεκριμένου ακινήτου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, τονίζοντας ότι «τα γεγονότα αυτά προκαλούν οδυνηρά συναισθήματα σε όλα τα πρόσωπα με οπτική αναπηρία πανελλαδικά, καθώς και σε κάθε πολίτη με κοινωνική ευαισθησία».

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αντίδραση όλων των τυφλών της χώρας στην απόφαση της Εθνικής Τράπεζας να προβεί στην πώληση του ποσοστού της επί του οικοπέδου όπου επί 75 συναπτά έτη εδρεύει και λειτουργεί αδιαλείπτως ο μοναδικός φορέας εκπαίδευσης τυφλών της Βόρειας Ελλάδας. Προειδοποιούμε ότι κάθε αρνητική για το φορέα εκπαίδευσης των Τυφλών της Βόρειας Ελλάδας εξέλιξη, θα μας βρει απέναντι σε κάθε είδους μεθόδευση που θα θέσει σε κίνδυνο το εκπαιδευτικό μας σπίτι, το οποίο πλησιάζει να κλείσει έναν αιώνα λειτουργίας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Τυφλών – Περιφερειακή Ένωση Κεντρικής Μακεδονίας σε σχετική του ανακοίνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο λιμάνι της Πάτρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα