ΑΘΗΝΑ
10:31
|
17.05.2024
Σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται για τη χώρα μας δε θα είμαστε θεατές, θα συμμετέχουμε, θα ανοίξουμε νέους δρόμους, είπε ο υφυπουργός Άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρόπους ενίσχυσης της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας με στόχο το άνοιγμα «νέων δρόμων» στις δυνατότητες της χώρας προανήγγειλε σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Σε ό,τι αφορά, ΕΑΒ, ΕΑΣ, ναυπηγεία, εγχώρια αμυντική βιομηχανία,  θα πάψουμε να ακολουθούμε. Ανοίγουμε νέους δρόμους. Το τι ακριβώς  εννοούμε και  πόσο πιστεύουμε στις δυνατότητες της αμυντικής μας βιομηχανίας, θα το διαπιστώσετε πριν κλείσει το 2023.  Από τον Σεπτέμβριο, το θέμα θα συζητηθεί  μέσα στις αρμόδιες επιτροπές και σε οποιαδήποτε  διαπαραταξιακή λογική. Διότι ο υπουργός μας, Νίκος Δένδιας,  είναι πάντα της άποψης ότι όλα μας τα βήματα πρέπει να τα μοιραζόμαστε με ανθρώπους που κατά καιρούς μπορεί να βρισκόμασταν σε διαφορετικά μετερίζια, αλλά έχουμε διάθεση να συνεργαστούμε για τα ζητήματα αυτά. Θα δείτε ότι θα είμαστε ένα βήμα μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας:

«Σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις που ανοίγονται για τη χώρα μας δε θα είμαστε θεατές, θα συμμετέχουμε, θα ανοίξουμε νέους δρόμους που αφορά στην έρευνα, στην καινοτομία, σε όλα τα ζητήματα που άπτονται των νέων τεχνολογιών έτσι ώστε η χώρα μας να παραμείνει πρωταγωνίστρια. Και δεν μπορεί να γίνει τίποτα, αν δε σκύψουμε πάνω από τα ζητήματα της αμυντικής βιομηχανίας, αν δεν αναγνωρίσουμε λάθη διαχρονικά όλων,  σε σχέση με τον τρόπο που τα διαχειριστήκαμε,  και αν δε συμφωνήσουμε ότι πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις ώστε αυτά να αποτελούν πραγματική ασπίδα και όπλο, στην προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας για όλα τα ζητήματα που αφορούν την εθνική μας ασφάλεια».

Αφορμή των δηλώσεων αυτών του υφυπουργού Άμυνας ήταν η τροπολογία του υπουργείου που προβλέπει παράταση του χρονοδιαγράμματος  μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (που είχε λήξει τον περασμένο Ιούνιο) για την ολοκλήρωση των εργασιών στο υποβρύχιο  «Βλαχάκος» που εκτελούνται στις εγκαταστάσεις των ελληνικών ναυπηγείων, καθώς και επιπλέον χρηματοδότηση  4,6 εκατομμυρίων ευρώ.

 Ο Χαρδαλιάς,  υπεραμύνθηκε της νέας ρύθμισης τονίζοντας ότι, «θα συμβάλει σημαντικά στην οριστική επιχειρησιακή ένταξη του πλοίου στο πολεμικό ναυτικό, παράλληλα διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον και δεν τίθεται εν αμφιβόλω η συμφωνία ως προς τις οικονομικές υποχρεώσεις  του Ελληνικού Ναυτικού έναντι των εργαζομένων ενώ ενισχύεται η αποτρεπτική ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και διασφαλίζεται η αμυντική θωράκιση και η ασφάλεια της χώρας».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Κοινή διακήρυξη Ρωσίας-Κίνας για ακόμη στενότερη στρατηγική σχέση

ΗΠΑ: Κυρώσεις με στόχο τη διατάραξη της στρατιωτικής συνεργασίας Ρωσίας-Βόρειας Κορέας

ΣΥΡΙΖΑ: Κατέθεσε πρόταση νόμου για το φορολογικό με μείωση στον ΕΝΦΙΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα