ΑΘΗΝΑ
03:18
|
24.05.2024
Μεταξύ Θάρρι-Ασκληπείο και Βάτι προς Προφύλια οι νέες αναζωπυρώσεις. Δραματικές σκηνές από τα καμένα κατέγραψε drone του πρακτορείου Reuters.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες αναζωπυρώσεις καταγράφηκαν σε κοινότητες της Ρόδου μετά τις 19.00 το απόγευμα μεταξύ των κοινοτήτων Θάρρι και Ασκληπείο και από Βάτι προς Προφύλια, παρά τα αρχικά σημάδια για δραστικό περιορισμό των πύρινων μετώπων που κατακαίουν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα γης στη Ρόδο εδώ και ένα δεκαήμερο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Η Ροδιακή, το μεγάλο στοίχημα των πυροσβεστικών δυνάμεων απόψε είναι να καταφέρουν  να ελέγξουν όλα τα μέτωπα της φωτιάς.

Ωστόσο μετά τη νέα αναζωπύρωση εστιών φωτιάς μεταξύ Θάρρι και Ασκληπείο και Βάτι και Προφύλια, έχει σημάνει συναγερμός για ακόμη μία φορά.

Τη μεγάλη έκταση των καταστροφών κατέγραψε σήμερα ντρόουν του πρακτορείου Reuters που πέταξε πάνω από καμένες εκτάσεις της Ρόδου.

Στα πύρινα μέτωπα των τελευταίων 10 ημερών χάθηκαν δεκάδες χιλιάδες εκτάρια δασικής γης, χιλιάδες άγρια και οικόσιτα ζώα και περιουσίες, βάζοντας σε υποθήκη το μέλλον ενός μεγάλου μέρους του νησιού τα επόμενα χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρήκαν δεύτερο φορτίο 100 κιλών κοκαΐνης, μετά τα πακέτα των 210 κιλών στον Πειραιά

Φωλιές χελωνών Caretta-Caretta στην παραλία του Ενυδρείου της Ρόδου

Μάνδρα: Φωτιά σε αποθηκευτικό χώρο

Επτά νεκροί και 40 τραυματίες στην Ινδία από έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα