ΑΘΗΝΑ
21:21
|
04.05.2024
Οι αστυνομικές δυνάμεις εμποδίζουν τους αλληλέγγυους να προσεγγίσουν το σπίτι. Έριξαν και δακρυγόνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακόμα μια αισχρή επιχείρηση έξωσης λαμβάνει χώρα στα Άνω Πατήσια, όπου αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να πετάξουν μια μονογονεϊκή οικογένεια έξω από το σπίτι της, στην οδό Πολυλά στα Πατήσια της Αθήνας, για χρέος 800 ευρώ σε κοινόχρηστα!

Έξω από το σπίτι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όπως καταγγέλλει ο Γιώργος Τάτσης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ που βρίσκεται στο σημείο, οι αστυνομικές δυνάμεις τον εμποδίζουν να προσεγγίσει το σπίτι. Μάλιστα, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών με δακρυγόνα.

Στον χώρο παραβρίσκεται και ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συνδικαλιστικά στελέχη και κάτοικοι της γειτονιάς βρέθηκαν στο σημερίο προκειμένου να εκφράσουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους στην μονογονεϊκή οικογένεια.

Σημειώνεται ότι τηλεφωνική παρέμβαση για το θέμα έκανε προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νότη Μηταράκη, ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας ως απαράδεκτο το γεγονός του αποκλεισμού του σημείου από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες δεν επιτρέπουν στο κλιμάκιο του ΚΚΕ και σε κόσμο που εκφράζει την αλληλεγγύη του να προσεγγίσει το σημείο.

Στο μεταξύ, σε επικοινωνία που είχαν η οικογένεια που βρίσκεται μέσα στο σπίτι με κάτοικους και φορείς που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, η επιχείρηση έξωσης γίνεται και με την συνδρομή δικαστικού επιμελητή και κλειδαρά, όπου με εργαλεία επιχειρούν να σπάσουν την πόρτα, λέγοντας προκλητικά προς την οικογένεια που αντιστέκεται στο να βρεθεί στον δρόμο, να συνομιλήσουν με «τον ωραίο τρόπο»

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι έπεσε στα νύχια των πλειστηριασμών το περασμένο καλοκαίρι όταν υπεύθυνος για τα κοινόχρηστα της πολυκατοικίας έφτασε να ζητήσει έκδοση εντολής πληρωμής από δικηγόρο, με αποτέλεσμα η πρώτη κατοικία της οικογένειας να βρεθεί στο σφυρί για χρέος 881 ευρώ!

Ο νέος ιδιοκτήτης αρνήθηκε τον περασμένο μήνα πρόταση, ώστε να παραιτηθεί από τα ένδικα μέσα, να του επιστραφούν τα χρήματα (εκτός του παραπάνω χαμηλού ποσού) για να επιστρέψει η γυναίκα με τα δυο παιδιά στο σπίτι, όπου μένουν είκοσι χρόνια.

Εκτός από τα μέλη του ΚΚΕ, στο σημείο βρίσκονται ο Νάσος Ηλιόπουλος από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη του ΜέΡΑ25 και η Ενωτική πρωτοβουλία κατά των πλειστηριασμών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα