ΑΘΗΝΑ
07:02
|
28.04.2024
Η κηδεία του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στο Γαβαλοχώρι Χανίων. Το αγέννητο παιδί του θα υιοθετήσει η Ελληνική Βουλή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα Πέμπτη, στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παλαιού Αγιονερίου στο Κιλκίς, συγγενείς και φίλοι, στον 27χρονο ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη που έχασε τη ζωή του ενώ επιχειρούσε μαζί με τον κυβερνήτη Χρήστο Μουλά στο Canadair που συνετρίβη στην πυρκαγιά στον Πλατανιστό Καρύστου.

Στην κηδεία του 27χρονου πιλότου θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Ο δήμος Κιλκίς σε συλλυπητήριο μήνυμά του εκφράζει τη θλίψη του για την απώλεια των δύο πιλότων τονίζοντας ότι «ρίχθηκαν με αυταπάρνηση στο πύρινο μέτωπο της Καρύστου και έπεσαν εν ώρα καθήκοντος υπερασπιζόμενοι την ασφάλεια της Πατρίδας μας, τη ζωή και την προστασία των συμπολιτών μας,».

Την ώρα που οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας αναζητούν στοιχεία στα συντρίμμια, για τα αίτια της πτώσης του μοιραίου αεροπλάνου, τιμητική τελετή για τους δύο ήρωες πιλότους πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας, κατά την διάρκεια της οποίας ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Συμβουλίου Αρχηγών Γενικών Επιτελείων και κατόπιν εισήγησης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στους δύο αξιωματικούς απονέμεται μετά θάνατον ο βαθμός του Αντιπτεράρχου.

«Η μνήμη τους θα παραμείνει ζωντανή μαζί με τη μνήμη όσων ιπταμένων έχουν χάσει τη ζωή τους επιδεικνύοντας αυταπάρνηση εν ώρα υπηρεσίας στη διαρκή μάχη για την προστασία της εθνικής αξιοπρέπειας, της ζωής, της περιουσίας των Ελλήνων και του φυσικού περιβάλλοντος της πατρίδας μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κηδεία του δεύτερου πιλότου του Canadair, του 34χρονου σμηναγού Χρήστου Μουλά, θα τελεστεί αύριο το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Σεργίου στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνα Χανίων.

Με ανακοίνωση του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, η Βουλή θα υιοθετήσει το αγέννητο παιδί του σμηναγού Χρήστου Μουλά.

Η σύζυγος του άτυχου χειριστή του Canadair της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του στη μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, είναι 4 μηνών έγκυος.

Όπως είπε ο κ. Τασούλας, πρόκειται για μια κίνηση την οποία η Βουλή είχε ξεκινήσει να κάνει από τις ημέρες προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη. Το Κοινοβούλιο υιοθετεί τα παιδιά πεσόντων στο καθήκον μέχρι τα 25 τους χρόνια.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα