ΑΘΗΝΑ
10:48
|
09.05.2024
Θερμοκρασίες - ρεκόρ καταγράφει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας και η Υπηρεσία Κοπέρνικος της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Ιούλιος τείνει να γίνει ο πιο καυτός μήνας στον πλανήτη αφότου άρχισαν να τηρούνται επιστημονικά δεδομένα και αρχεία θερμοκρασιών και στοιχείων που φανερώνουν πως ενδεχομένως η Γη να περνά την πιο θερμή περίοδο των τελευταίων 120.000 ετών. Αυτή η πεποίθηση καταγράφεται σε κοινή ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας (WMO) και της Υπηρεσίας Κοπέρνικος της ΕΕ για την Κλιματική Αλλαγή.

Ειδικότερα,  τα στοιχεία που συγκέντρωσαν, ανέλυσαν και παρουσίασαν ο οργανισμός WMO και το Κέντρο Κοπέρνικος της Ε.Ε. δείχνουν πως οι πρώτες τρεις βδομάδες τρέχοντος μηνός ήταν η πιο θερμή περίοδος που καταγράφηκε ποτέ μήνα Ιούλιο. Συγκεκριμένα κατέγραψαν πως τις πρώτες 23 μέρες του Ιουλίου 2023 οι μέσες θερμοκρασίες του πλανήτη ήταν στους 16,96 βαθμούς Κελσίου από 16,63 βαθμούς Κελσίου τον Ιούλιο του 2019.

Η εξέλιξη καταγράφεται πριν τη σύνοδο των αρμόδιων υπουργών κλιματικής κρίσης από τις χώρες της Ομάδας των Είκοσι (G20) που θα συναντηθούν στην Ινδία για συνομιλίες με στόχο τρόπους μείωσης των εκπομπών αερίων του «θερμοκηπίου».

Ο υπουργός Κλιματικής Αλλαγής της Δανίας, Νταν Γιόργκενσεν αναφερόμενος στο ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφεται φέτος τον Ιούλιο σε αρκετές περιοχές του πλανήτη τονίζει πως τα κύματα ζέστης που καταγράφονται δείχνουν «αυτό που ήδη ξέρουμε. Οι καταστροφικές συνέπειες της διεθνούς θέρμανσης του πλανήτη είναι πραγματικότητα. Δεν είμαστε στο σωστό μονοπάτι αλλά μπορούν οι χώρες του G20  να έχουν τη δύναμη να αλλάξουν πορεία. Και τους συνιστώ να το κάνουν».

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι υπουργοί Ενέργειας του G20  είχαν αποτύχει να καταλήξουν σε μία συμφωνία για τη δραστική μείωση των υδρογονανθράκων για την παραγωγή ενέργειας.

Ούτε πάντως και αυτό το Σαββατοκύριακο είναι σίγουρο πως οι υπουργοί Κλιματικής Κρίσης θα είναι σε θέση να κάνουν κάποια ουσιαστική συμφωνία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Ρωσία: Παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία

Σπηλιωτόπουλος: Έχω αποστασιοποιηθεί πολιτικά και ψυχικά από τη ΝΔ

Κολομβιανός Πρόεδρος: Καταδικάζει την απόφαση του ELN να συνεχίσει τις απαγωγές

Άμστερνταμ: 125 συλλήψεις στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα