ΑΘΗΝΑ
16:06
|
19.07.2024
«Ο σεβασμός της φύσης και η διατήρησή της είναι καθήκον όλων των πολιτών», τόνισε ο αρχηγός του στρατού της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Βενεζουέλας εκδίωξαν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 7.253 παράνομους ανθρακωρύχους από το Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα στη νότια πολιτεία Αμαζόνας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Στρατηγικής Επιχειρησιακής Διοίκησης των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Μπολιβαρίας, Ντομίνγκο Ερνάντεθ Λάρεθ.

«Από την 1η Ιουλίου 2023 μέχρι σήμερα, τα 7.253 περιβαλλοντικά αρπακτικά έχουν εκδιωχθεί, λόγω της αυθαίρετης παρουσίας τους σε μια ζώνη κρατικής ασφάλειας», δήλωσε ο Ερνάντεθ Λάρεθ μέσω λογαριασμού στο Twitter.

«Ο σεβασμός της φύσης και η διατήρησή της είναι καθήκον όλων των πολιτών», τόνισε ο αρχηγός του στρατού στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επιχειρήσεων κατά της παράνομης εξόρυξης στην περιοχή του Αμαζονίου της Βενεζουέλας.

Το βράδυ της Τετάρτης 26/7, ο Ερνάντεθ Λάρεθ ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή περισσότερων από 60 παλαφίτο, οι οποίες είναι αυτοσχέδιες κατοικίες πάνω από το νερό που κατασκευάστηκαν από παράνομους ανθρακωρύχους, στο Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα.

Οι αυτοσχέδιες και παράνομες κατοικίες είχαν γίνει «μολυσματικά και ρυπογόνα κέντρα», των οποίων τα υπολείμματα μόλυναν «τα παρθένα νερά» των ποταμών Ορινόκο και Βεντουάρι.

Ο αρχηγός του στρατού τόνισε ότι απαγορεύεται ρητά η ανέγερση οποιουδήποτε τύπου κατοικιών στο Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα επειδή είναι ζώνη κρατικής ασφάλειας και «βιολογικής σημασίας για την επιβίωση της ανθρώπινης φυλής».

Το Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα έχει περισσότερα από 320.000 εκτάρια που προστατεύονται υπό το νομικό καθεστώς των Περιοχών Υπό Ειδικό Καθεστώς Διοίκησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νετανιάχου: Μπλόκαρε σχέδιο νοσοκομείου για παιδιά από την Γάζα- «Όχι σε ισραηλινό έδαφος»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε τρεις περιφέρειες το Σάββατο 20/7

Δυτική Αττική: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στις Ερυθρές- Εκτροπή της κυκλοφορίας (upd)

Γαλλία: 2.100 Ουκρανοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν στο έδαφός της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα