ΑΘΗΝΑ
15:54
|
03.05.2024
«Ο σεβασμός της φύσης και η διατήρησή της είναι καθήκον όλων των πολιτών», τόνισε ο αρχηγός του στρατού της Βενεζουέλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Βενεζουέλας εκδίωξαν κατά τη διάρκεια του Ιουλίου 7.253 παράνομους ανθρακωρύχους από το Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα στη νότια πολιτεία Αμαζόνας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Στρατηγικής Επιχειρησιακής Διοίκησης των Εθνικών Ενόπλων Δυνάμεων της Μπολιβαρίας, Ντομίνγκο Ερνάντεθ Λάρεθ.

«Από την 1η Ιουλίου 2023 μέχρι σήμερα, τα 7.253 περιβαλλοντικά αρπακτικά έχουν εκδιωχθεί, λόγω της αυθαίρετης παρουσίας τους σε μια ζώνη κρατικής ασφάλειας», δήλωσε ο Ερνάντεθ Λάρεθ μέσω λογαριασμού στο Twitter.

«Ο σεβασμός της φύσης και η διατήρησή της είναι καθήκον όλων των πολιτών», τόνισε ο αρχηγός του στρατού στο πλαίσιο της εντατικοποίησης των επιχειρήσεων κατά της παράνομης εξόρυξης στην περιοχή του Αμαζονίου της Βενεζουέλας.

Το βράδυ της Τετάρτης 26/7, ο Ερνάντεθ Λάρεθ ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή περισσότερων από 60 παλαφίτο, οι οποίες είναι αυτοσχέδιες κατοικίες πάνω από το νερό που κατασκευάστηκαν από παράνομους ανθρακωρύχους, στο Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα.

Οι αυτοσχέδιες και παράνομες κατοικίες είχαν γίνει «μολυσματικά και ρυπογόνα κέντρα», των οποίων τα υπολείμματα μόλυναν «τα παρθένα νερά» των ποταμών Ορινόκο και Βεντουάρι.

Ο αρχηγός του στρατού τόνισε ότι απαγορεύεται ρητά η ανέγερση οποιουδήποτε τύπου κατοικιών στο Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα επειδή είναι ζώνη κρατικής ασφάλειας και «βιολογικής σημασίας για την επιβίωση της ανθρώπινης φυλής».

Το Εθνικό Πάρκο Γιαπακάνα έχει περισσότερα από 320.000 εκτάρια που προστατεύονται υπό το νομικό καθεστώς των Περιοχών Υπό Ειδικό Καθεστώς Διοίκησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραήλ: Καταγγελία στον ΟΟΣΑ κατά της Τουρκίας για την διακοπή των εμπορικών σχέσεων

«Πράσινο φως» στο Κίεβο να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα

Γερμανία: Κατηγορεί τη Ρωσία για κυβερνοεπίθεση κατά του κυβερνώντος κόμματος

Υεμένη: Προσφέρουν σπουδές στους αποβλημένους φιλοπαλαιστίνιους φοιτητές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα