ΑΘΗΝΑ
12:43
|
03.05.2024
Τρίζει η καρέκλα του διοικητή της 111ης Πτέρυγας Μάχης μετά το μπαράζ ισχυρών εκρήξεων σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Σε «ηλεκτρική καρέκλα» μικρής διάρκειας φαίνεται πως κάθισε ο Σμήναρχος Δημήτριος Νικολαΐδης που ανέλαβε πριν περίπου τέσσερες μήνες επίσημα τα καθήκοντα διοικητή της 111ης πτέρυγας μάχης στις 31 Μαρτίου 2023.

Τα χτεσινά πρωτοφανή γεγονότα σε αποθήκες της αεροπορικής βάσης στη Νέα Αγχίαλο Μαγνησίας με τις διαδοχικές ισχυρότατες, όσο και επικίνδυνες, εκρήξεις ανοίγουν το δρόμο για την αντικατάστασή του, η οποία δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί πριν καν ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ). Από την άλλη, δεν είναι βέβαιο πως η απόδοση ευθυνών θα σταματήσει με την «καρατόμηση» του διοικητή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα αμυντικών θεμάτων  on alert, πληθαίνουν οι ενδείξεις ότι ο Διοικητής της Μονάδας θα απομακρυνθεί από την θέση του πριν καν την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, υπενθυμίζοντας και τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Νίκου Δένδια στην πρωινή συνέντευξη Τύπου. Εκεί ο Δένδιας είχε πει χαρακτηριστικά πως θα διερευνηθούν εξονυχιστικά τα όσα διαδραματίστηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών της 111ης Πτέρυγας Μάχης και πως «αν υπάρχουν ευθύνες, αυτές θα αποδοθούν στο ακέραιο».

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, τα πυρομαχικά που εξερράγησαν χτες μέσα στις αποθήκες πυρομαχικών του στρατοπέδου Καράμπα της 111ης Πτέρυγας Μάχης δεν ήταν τα πλέον σύγχρονα, ούτε αυτά που χρειάζονται άμεσα για τα readiness των μαχητικών F-16, αλλά βόμβες AGM Maverick, πύραυλοι Stinger εδάφους-αέρος και ρουκέτες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βρετανία: Πρώτη μεγάλη νίκη του Εργατικού Κόμματος έναντι των Συντηρητικών του Σούνακ

Τζο Μπάιντεν: Ξενοφοβικές χώρες η Ινδία και η Ιαπωνία

Πυροσβεστική: Αύξηση σχεδόν 22% στις πυρκαγιές σε σχέση με το 2023

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα