ΑΘΗΝΑ
22:05
|
01.05.2024
Το βασίλειο ζητά να σταματήσουν οι «επαίσχυντες πράξεις» μετά τις πυρπολήσεις και βεβηλώσεις του Κορανίου στην Κοπεγχάγη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η διπλωματία της Σαουδικής Αραβίας κάλεσε την επιτετραμμένη της Δανίας, στην οποία επιδόθηκε διαμαρτυρία για την καύση αντιτύπων του Κορανίου στην Κοπεγχάγη, αναφέρει δελτίο Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών του βασιλείου του Κόλπου που δημοσιοποιήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η διαμαρτυρία που επιδόθηκε στη δανή επιτετραμμένη διατυπώνει την «απαίτηση του βασιλείου να σταματήσουν οι επονείδιστες πράξεις που παραβιάζουν όλες τις θρησκευτικές διδαχές, τους νόμους και τους διεθνείς κανόνες».

Η διαμαρτυρία του βασιλείου έρχεται αφότου μια μικρή ομάδα αντιισλαμιστών έκαψε αντίτυπα του Κορανίου μπροστά στις πρεσβείες του Ιράκ, της Αιγύπτου και της Τουρκίας στην Κοπεγχάγη τις προηγούμενες εβδομάδες.

Τη Δευτέρα, δύο μέλη της ακροδεξιάς ομάδας Danish Patriots ποδοπάτησαν ένα αντίγραφο του Κορανίου και το έκαψαν σε ένα δίσκο από αλουμινόχαρτο δίπλα σε μια ιρακινή σημαία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν καταδίκασε μια παρόμοια εκδήλωση από την ομάδα την προηγούμενη εβδομάδα ως «επαίσχυντη πράξη» που αποσκοπούσε να «προκαλέσει διχασμό», αλλά σημείωσε ότι η βεβήλωση του Κορανίου δεν είναι έγκλημα στη Δανία.

Αντιισλαμιστές έκαψαν επίσης αντίγραφα του Κορανίου στη γειτονική Σουηδία τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι δημόσιες πυρπολήσεις του Ιερού Βιβλίου του Ισλάμ στις σκανδιναβικές χώρες έχουν πυροδοτήσει εκτεταμένη οργή σε όλο τον μουσουλμανικό κόσμο, με χώρες όπως το Κατάρ, η Ιορδανία, το Μαρόκο, η Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ιράν και η Υεμένη να πραγματοποιούν διαμαρτυρίες ως απάντηση.

Η Σαουδική Αραβία κάλεσε την περασμένη εβδομάδα τον επιτετραμμένο της Σουηδίας για να καταδικάσει τη βεβήλωση του Κορανίου στη χώρα του. Το Ιράκ νωρίτερα αυτό το μήνα απέλασε τον Σουηδό πρεσβευτή λίγο μετά την εισβολή Ιρακινών διαδηλωτών στη σουηδική πρεσβεία προτού βάλουν φωτιά στο κτίριο.

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRC) ενέκρινε νωρίτερα αυτό το μήνα ένα ψήφισμα για το θρησκευτικό μίσος και τον φανατισμό μετά τις πυρπολήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα