ΑΘΗΝΑ
05:16
|
01.12.2023
«Οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επανήλθαν στο δημόσιο, όπως όριζε το ΣτΕ. Σημαίνει άραγε αυτό ότι το νερό δεν βαίνει προς ιδιωτικοποίηση; Όχι!»
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Με τροπολογία, οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ επανήλθαν στο δημόσιο, όπως όριζε το ΣτΕ. Σημαίνει άραγε αυτό ότι το νερό δεν βαίνει προς ιδιωτικοποίηση από τη Μητσοτάκης Α.Ε; “Όχι” είναι η απάντηση», δηλώνει σε σημερινή του ανακοίνωση το ΜέΡΑ25.

«Ο δούρειος ίππος της εμπορευματοποίησης της ύδρευσης και της αποχέτευσης ονομάζεται Ρυθμιστική Αρχή Νερού. Όλες και όλοι γνωρίζουμε πως ανεξάρτητες αρχές που αφορούν αγαθά, όπως το ρεύμα παλαιότερα, δημιουργούνται αποκλειστικά να στρώσουν τον δρόμο της ιδιωτικοποίησης. Η αρχή έχει τον απόλυτο έλεγχο επί της ύδρευσης και της αποχέτευσης, καθορίζει τα κόστη, την τιμολόγηση, τα πάντα. Κυρίως, μπορεί να επιβάλλει ΣΔΙΤ, αυτό το σχήμα δηλαδή όπου το δημόσιο αναλαμβάνει τα κόστη και ο ιδιώτης καρπώνεται τα κέρδη», σημειώνει το κόμμα.

«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό. Οι υποδομές παροχής του πρέπει να παραμείνουν δημόσιες. Μόνος δρόμος για αυτό η κατάργηση της Ρυθμιστικής Αρχής Νερού», καταλήγει η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πράσινο φως από τον Μπλίνκεν για την συνέχιση του πολέμου στη Γάζα

Γάζα: Ξεκίνησε η απελευθέρωση ομήρων-Νέα παράταση της ανακωχής

Η επιστολή του Κασσελάκη για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Σίγησε η φωνή των The Pogues, Σέιν ΜακΓκόουαν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα