ΑΘΗΝΑ
15:23
|
27.04.2024
Τουλάχιστον 9 άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων στη νότια Ταϊλάνδη το Σάββατο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 115 τραυματίστηκαν μετά από έκρηξη σε αποθήκη πυροτεχνημάτων σε αγορά στη νότια Ταϊλάνδη το Σάββατο, αναφέρει το BBC.

Η έκρηξη στο Sungai Kolok, στα σύνορα με τη Μαλαισία, περίπου στις 15:00 τοπική ώρα (09:00 BST) πιστεύεται ότι προκλήθηκε από κατασκευαστικές εργασίες.

Η φωτιά στην αγορά είναι πλέον υπό έλεγχο, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο τοπικός κυβερνήτης.

Μια προκαταρκτική έρευνα δείχνει ότι ευθύνεται ένα “τεχνικό σφάλμα” κατά τη συγκόλληση χάλυβα, είπε ο Σάνον Πόνγκακσορν.

Πλάνα που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα έδειξαν ένα μεγάλο νέφος καπνού να υψώνεται από την αγορά, με πολλά καταστήματα, σπίτια και οχήματα να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από τη δύναμη της έκρηξης – συμπεριλαμβανομένων αρκετών να φλέγονται ή με τις στέγες τους κομμένες.

Ο Σεξάν Τάεσεν, ένας αυτόπτης μάρτυρας που ζει 100 μέτρα από την αγορά, είπε ότι βρισκόταν στο σπίτι όταν άκουσε έναν «δυνατό, βροντερό θόρυβο και ολόκληρο το σπίτι μου σείστηκε».

«Τότε είδα ότι η στέγη μου ήταν ορθάνοιχτη. Κοίταξα έξω και είδα το σπίτι να καταρρέει και ανθρώπους να κείτονται στο έδαφος παντού. Ήταν χάος», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο κατασκευαστικός κλάδος της Ταϊλάνδης έχει χαμηλό ιστορικό ασφάλειας και τα θανατηφόρα ατυχήματα είναι σύνηθες φαινόμενο.

Τον περασμένο μήνα δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν μια οδική γέφυρα κατέρρευσε στην κυκλοφορία κατά τη διάρκεια κατασκευής στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα