ΑΘΗΝΑ
10:51
|
06.05.2024
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με την κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ για να γιορτάσει την 70ή επέτειο από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με την κινεζική αντιπροσωπεία που επισκέφθηκε την Πιονγκγιάνγκ για να γιορτάσει την 70ή επέτειο από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου και υποσχέθηκε να αναπτύξει τις σχέσεις των δύο χωρών σε «νέο υψηλό», ανέφεραν το Σάββατο τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ο Κιμ παρέθεσε δεξίωση για τους Κινέζους αξιωματούχους υπό την ηγεσία του μέλους του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Λι Χονγκζόνγκ την Παρασκευή, μετέδωσε το βορειοδυτικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA. Η κινεζική αντιπροσωπεία ήταν η πρώτη που επισκέφτηκε την απομονωμένη χώρα μετά την πανδημία COVID-19.

«Στη συζήτηση επιβεβαιώθηκε η στάση των μερών και των κυβερνήσεων των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την περίπλοκη διεθνή κατάσταση με δική τους πρωτοβουλία και να αναπτύξουν σταθερά τη φιλία και τη συναδελφική συνεργασία σε ένα νέο υψηλό στάδιο», ανέφερε το KCNA.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε αφού Κινέζοι και Ρώσοι αξιωματούχοι στάθηκαν πλάι-πλάι με τον Κιμ την Πέμπτη, καθώς εξέτασαν τους νεότερους πυραύλους του με πυρηνική ικανότητα και επιθετικά drones σε μια στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ.

Η Ρωσία και η Κίνα έχουν αντιταχθεί στις προσπάθειες των ΗΠΑ για επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα λόγω της επιδίωξης βαλλιστικών πυραύλων τα τελευταία χρόνια, κατηγορώντας τις ασκήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή για αύξηση της έντασης.

Το ναυτικό των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας πραγματοποίησαν κοινή ανθυποβρυχιακή άσκηση στα ύδατα ανοιχτά του νότιου νησιού Τζετζού της Νότιας Κορέας το Σάββατο, η τελευταία από μια σειρά στρατιωτικών ασκήσεων από τους συμμάχους ως απάντηση σε αυτό που αποκαλούν βορειοκορεατικές προκλήσεις.

Η άσκηση, στην οποία συμμετείχε ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο των ΗΠΑ USS Annapolis, το οποίο έφτασε στη Νότια Κορέα αυτή την εβδομάδα, πραγματοποιήθηκε για την καλύτερη αντιμετώπιση των εξελισσόμενων πυραυλικών απειλών της Βόρειας Κορέας, δήλωσε το ναυτικό της Νότιας Κορέας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Ανεξάρτητως νικητή στις εκλογές στις ΗΠΑ, η Ρωσία θα θεωρείται εχθρός

64 τετράγωνα σε έναν πολυπολικό κόσμο

Ο Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να αναλάβει δράση για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ για πρώτη φορά από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα