ΑΘΗΝΑ
21:33
|
05.05.2024
Ο Νίκολας Πέτρο συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και παράνομο πλουτισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Νίκολας Πέτρο, γιος του προέδρου της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο, συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και παράνομο πλουτισμό, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα νωρίς το Σάββατο.

Ο νεότερος Πέτρο, πολιτικός στην επαρχία Ατλάνκο, είχε χαιρετίσει την έρευνα όταν ξεκίνησε τον Μάρτιο και στο παρελθόν είχε χαρακτηρίσει αβάσιμες τις κατηγορίες ότι πήρε χρήματα από διακινητές ναρκωτικών με αντάλλαγμα να τους συμπεριλάβει στις ειρηνευτικές προσπάθειες του πατέρα του.

Συνελήφθη επίσης για κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και παραβίαση προσωπικών δεδομένων η πρώην σύζυγος του Νίκολας Ντεϊσούρις ντελ Κάρμεν Βασκέζ, η οποία νωρίτερα φέτος είπε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι δύο άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών είχαν δώσει στον Νίκολας χρήματα για την εκστρατεία του πατέρα του.

Ο Πέτρο είπε στο X, την πλατφόρμα που προηγουμένως ήταν γνωστή ως Twitter, ότι ήταν οδυνηρό για ένα από τα παιδιά του να φυλακιστεί, αλλά ότι το γραφείο του γενικού εισαγγελέα είχε όλες τις εγγυήσεις για να προχωρήσει σύμφωνα με το νόμο.

«Στον γιο μου εύχομαι τύχη και δύναμη. Είθε αυτά τα περιστατικά να σφυρηλατήσουν τον χαρακτήρα του και να σκεφτεί τα δικά του λάθη», είπε ο πρόεδρος. «Όπως βεβαίωσα στον γενικό εισαγγελέα δεν θα παρέμβω ούτε θα πιέσω τις αποφάσεις του, είθε ο νόμος να καθοδηγεί ελεύθερα τη διαδικασία».

Ο πρόεδρος έχει δεσμευτεί να συνάψει ειρήνη ή να παραδώσει συμφωνίες με αντάρτες και εγκληματικές συμμορίες για να τερματιστεί η 60ετής εσωτερική σύγκρουση της Κολομβίας, η οποία έχει σκοτώσει 450.000 ανθρώπους.

Οι προσπάθειες σημειώθηκαν με ανάμικτη επιτυχία κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της θητείας του. Οι αναζωπυρώσεις των διαπραγματεύσεων με την αντάρτικη ομάδα του Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού (ELN) οδήγησαν σε κατάπαυση του πυρός που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο, ενώ οι προσπάθειες για συνομιλίες με τη μεγάλη εγκληματική συμμορία Clan del Golfo απέτυχαν λόγω της συνεχιζόμενης βίας.

Ένας προτεινόμενος νόμος για τη ρύθμιση των παραδόσεων σε ομάδες εγκλήματος, δίνοντας στους συμμετέχοντες χαμηλότερες ποινές σε αντάλλαγμα για πληροφορίες και εργασίες αποκατάστασης, έχει προκαλέσει σκληρή κριτική, μεταξύ άλλων από τον γενικό εισαγγελέα.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα ανέφερε ότι θα ζητήσει από έναν δικαστή να κρατηθούν οι νεότεροι Πέτρο και Βασκέζ για τις κατηγορίες.

«Θα σχηματιστούν κατηγορίες για τα προαναφερθέντα εγκλήματα και θα ζητηθούν μέτρα περιορισμού της ελευθερίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα, προσθέτοντας ότι οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις 6 το πρωί τοπική ώρα (11:00 GMT).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Νετανιάχου: Αν τελειώσει τώρα ο πόλεμος στη Γάζα, η Χαμάς θα παραμείνει στην εξουσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα