ΑΘΗΝΑ
11:26
|
17.05.2024
Ιστορία έγραψε η Νουάιλα Μπενζίνα από το Μαρόκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιστορία έγραψε η Νουάιλα Μπενζίνα από το Μαρόκο στον αγώνα με τη Νότια Κορέα για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

Η 25χρονη αμυντικός, Νουάιλα Μπενζίνα, στον αγώνα του Μαρόκου με τη Νότια Κορέα για το Μουντιάλ, έγινε η πρώτη παίκτρια στην ιστορία της διοργάνωσης που αγωνίζεται με Χιτζάμπ.

Η FIFA ήρε την απαγόρευση της μαντίλας πριν από σχεδόν μια δεκαετία, μια διάταξη που είχε αρχικά τεθεί για την ασφάλεια των παικτριών.

Η Μαροκινή αμυντικός, δεν είχε παίξει τον πρώτο αγώνα του τουρνουά με τη Γερμανία, αλλά σήμερα (30/7) βρέθηκε στην αρχική 11άδα του Μαρόκου, που νίκησε (σ.σ. για πρώτη φορά σε Μουντιάλ) με 1-0 χάρη στην κεφαλιά της Ιμπτισάμ Τζραϊντί στο έκτο λεπτό του αγώνα.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά εδώ και αρκετά χρόνια και υπήρξε ένα θετικό αποτέλεσμα», είπε πριν την έναρξη της αναμέτρησης η Μπενζινά, μιλώντας στο δίκτυο Al-Jazeera.

Η απαγόρευση της χρήσης χιτζάμπ στο ποδόσφαιρο εξακολουθεί να ισχύει σε ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Σε πρόσφατη απόφαση, το Γαλλικό Συμβούλιο της Επικρατείας επιβεβαίωσε την απαγόρευση στη Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, μετά από προσφυγή της συλλογικότητας των «Hijabeuses», που ζητούσε μια κανονιστική αλλαγή.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Οι αζήτητοι»: Ένα διαχρονικό ντοκιμαντέρ για το σκάνδαλο της Λέρου

Όρμπαν: Μεταξύ ζωής και θανάτου ο Ρόμπερτ Φίτσο

Μπέλγκοροντ: Γυναίκα και 4χρονο παιδί νεκροί από drone

Πέθανε σε ηλικία 119 ετών η γηραιότερη γυναίκα στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα