ΑΘΗΝΑ
20:01
|
03.05.2024
Η πρωτοβουλία των ηγετών της Αφρικής θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρωτοβουλία των ηγετών της Αφρικής θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, δήλωσε χθες Σάββατο (29/7) ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, επισημαίνοντας όμως ότι οι ουκρανικές επιθέσεις δυσκολεύουν την υλοποίησή της.

Τις δηλώσεις αυτές ο Βλαντίμιρ Πούτιν τις έκανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με Αφρικανούς ηγέτες στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή και αφού άκουσε τις εκκλήσεις τους προς τη Μόσχα να προχωρήσει με το σχέδιό της.

«Υπάρχουν διατάξεις αυτής της ειρηνευτικής πρωτοβουλίας που εφαρμόζονται. Όμως υπάρχουν πράγματα που είναι δύσκολο ή αδύνατο να εφαρμοστούν», τόνισε ο 70χρονος ηγέτης.

Τον περασμένο μήνα, το Reuters ανέφερε ότι η διαμεσολάβηση της Αφρικής στη σύγκρουση θα μπορούσε να ξεκινήσει με μέτρα με στόχο την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης και στη συνέχεια να ακολουθήσει μια συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών που θα συνοδεύεται από διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι ένα από τα σημεία της πρωτοβουλίας είναι η κατάπαυση του πυρός. «Όμως ο στρατός της Ουκρανίας βρίσκεται στην επίθεση, επιτίθεται, εφαρμόζει μια μεγάλης κλίμακας στρατηγική επιθετική επιχείρηση. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε όταν δεχόμαστε επίθεση».

Σχετικά με το ζήτημα της έναρξης ειρηνευτικών συνομιλιών, δήλωσε: «Δεν τις απορρίψαμε. Για να ξεκινήσει αυτή η διαδικασία, πρέπει να υπάρξει συμφωνία και από τις δύο πλευρές».

Διαβάστε επίσης:

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Ισραηλινό τελεσίγραφο στη Χαμάς για συμφωνία ως τις 10 Μαΐου

Σκρέκας: «Ένα βαρύ αρνί είναι πιο… ακριβό»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα