ΑΘΗΝΑ
08:27
|
28.04.2024
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασαν ενάντια στην «ανέμελη» και «κοροϊδευτική» στάσης της ΝΔ απέναντι στις πυρκαγιές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των πύρινων μετώπων στη χώρα άσκησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

«Εδώ λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνησή της δεν τα κατάφεραν καλά. Πράγματι εφόσον ξεσπάσει, είναι πολύ δύσκολη η κατάσβεση της φωτιάς. Το ζήτημα είναι να την προλαβαίνουμε σε πολύ αρχικό στάδιο» σημείωσε και διερωτήθηκε «Γιατί δεν έκαναν τίποτα, εφόσον είχαμε τα δεδομένα από τον χειμώνα; Υπήρχε πολλή ξηρασία, μειωμένες βροχές και τεράστιος κίνδυνος πυρκαγιών. Δεν υπάρχει καμία άλλη λέξη πέρα από την πρόληψη. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι δεν έγιναν όσα έπρεπε και δεν προετοιμάστηκε ο κρατικός μηχανισμός τον οποίο κατηγορούν, ενώ έχουν την ευθύνη της διοίκησής του».

Σχολιάζοντας το ζεϊμπέκικο Πατούλη την ώρα που μαίνονταν τα πύρινα μέτωπα, ο κ. Γλαβίνας ανέφερε πως «Η συμπεριφορά του κ. Πατούλη, του κ. Μηταράκη αλλά και όλων αυτών τους οποίους… έδιωξε ο κ. Μητσοτάκης, δεν σημαίνει ότι έπαψαν να αποτελούν οργανικά μέλη της Νέας Δημοκρατίας τα οποία εκφράζουν ή εξέφρασαν κατά έναν τρόπο μια λογική και μια νοοτροπία η οποία επικρατεί στους κόλπους της».

«Παρευρεθήκαμε και στις κηδείες των πιλότων, επισκεφτήκαμε τις καμένες περιοχές στη Μαγνησία και σε άλλες περιοχές, αντικρίζοντας εικόνες οι οποίες δημιουργούν πολύ σκληρά συναισθήματα. Και παράλληλα βλέπαμε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να έχουν στιγμές ανεμελιάς χωρίς καμία συναίσθηση του τι συμβαίνει εκείνη τη στιγμή στη χώρα».

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε πως «Το περίφημο 41% με το οποίο εξελέγη η Κυβέρνηση δεν της δίνει άφεση αμαρτιών. Ίσα-ίσα, της προσθέτει περισσότερες υποχρεώσεις και απαιτήσεις. Όμως ο βαθμός ανταπόκρισης σε όλες αυτές τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας δεν είναι υψηλός. Κανείς δεν λέει ότι είναι εύκολη η αντιμετώπιση των πυρκαγιών, κάνεις δεν λέει ότι η κλιματική κρίση δεν δημιουργεί νέα δεδομένα, αλλά δεν βλέπουμε την κυβέρνηση να έχει προσαρμοστεί σε αυτά».

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από Μηταράκη και Πατούλη

Κριτική δέχτηκε η ΝΔ και από το ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έβγαλε σχετική ανακοίνωση:

Η χώρα ζει μια τεράστια καταστροφή από τις πυρκαγιές. Οι διαβεβαιώσεις του κ. Μητσοτάκη για «ετοιμότητα» κατέρρευσαν. Αποκαλύφθηκε η πλήρης ανικανότητα του δήθεν επιτελικού κράτους να προστατεύσει από τη φωτιά ακόμη και ευαίσθητες στρατιώτες εγκαταστάσεις.

Αν νομίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα κρύψει τις τεράστιες ευθύνες του με την παραίτηση του κ. Μηταράκη για «προσωπικούς λόγους» και την «δυσαρέσκεια» για τις ζεϊμπεκιές του κ. Πατούλη, είναι γελασμένος. Η κοροϊδία έχει και τα όριά της.

Το μέγεθος της καταστροφής και το πλήγμα στο κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και στο αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι τεράστιο για φθηνά επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί σχέδιο για την πολιτική προστασία, την πρόληψη και την αντιμετώπιση, όπως αυτό που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα