ΑΘΗΝΑ
04:57
|
01.05.2024
Ο φετινός καύσωνας σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς ποσότητας νερού στα βουνά της Κρήτης αποδεικνύεται φονικός για δεκάδες γύπες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την έλλειψη νερού που αντιμετωπίζουν τα όρνια της Κρήτης επισημαίνει με σημερινή ανάρτησή του στο Facebook ο Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης της Άγριας Ζωής, ANIMA.

Ο Σύλλογος ANIMA τονίζει πως το πρόβλημα της λειψυδρίας για τους γύπες της Κρήτης είναι ιδιαιτέρως σοβαρό γιατί εδώ και βδομάδες, δεκάδες αφυδατωμένα γυπάκια, που γεννήθηκαν φέτος, πέφτουν εξαντλημένα και πολλά πεθαίνουν.

Τα πιο τυχερά τα βρίσκουν έγκαιρα πολίτες και ενημερώνουν τα Δασαρχεία και το σύλλογο και περιθάλπονται, όπως ήταν στο τέλος της περασμένης βδομάδας ένα νεαρό όρνιο  που κινδύνεψε να πνιγεί  πέφτοντας στην παραλία Γούδουρα της Σητείας στην ανατολική Κρήτη, αλλά σώθηκε, σχεδόν από θαύμα, χάρη στη γενναία παρέμβαση ενός κολυμβητή που αντιλήφθηκε το δράμα του ζώου.

Το διασωθέν πτηνό πήρε, δικαίως, το όνομα του διασώστη του: Μαθιός.

Η οργάνωση τονίζει χαρακτηριστικά πως μόνον μέσα σε μια εβδομάδα έφτασαν στην ΑΝΙΜΑ δεκαπέντε από αυτά και λαμβάνουν εντατικά θεραπεία με ηλεκτρολύτες.

«Θα συνεχίσουν πιστεύουμε να έρχονται όλον τον Αύγουστο» αναφέρει χαρακτηριστικά καλώντας την πολιτεία και τους εμπλεκόμενους φορείς να τοποθετήσουν άμεσα δεξαμενές και ποτίστρες πάνω στα βουνά.

«Δεν είναι παραδεκτό να χάνουμε τα καλοκαίρια τόσο μεγάλο αριθμό από τα πολύτιμα αυτά ζώα, από δίψα» καταλήγει η ανακοίνωση της οργάνωσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα