ΑΘΗΝΑ
06:09
|
05.05.2024
Πολλοί από τους πυροσβέστες που στάλθηκαν στη Ρόδο να σβήσουν τις φωτιές, επέστρεψαν στον Πειραιά με λίγες ώρες ύπνου στο... κατάστρωμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλγεινές εντυπώσεις προκαλούν οι φωτογραφίες που τράβηξαν επιβάτες πλοίου που εκτελεί το δρομολόγιο Ρόδος-Πειραιάς  και στις οποίες εμφανίζονται οι κατάκοποι πυροσβέστες που στάλθηκαν να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών να κοιμούνται κατάχαμα επειδή δεν μπόρεσαν να τους βρουν κουκέτες ή εισιτήρια αεροπλάνου.

Σε μία από τις φωτογραφίες οι πυροσβέστες ακουμπούν πάνω στα τραπέζια της καφετέριας του πλοίου για να κοιμηθούν, όπως μπορούν, ενώ υπήρχαν και άλλοι που έπεσαν κατάχαμα για να ξεκουράσουν το καταπονημένο κορμί.

Άλλοι έχουν γείρει πάνω σε άβολες καρέκλες καταστρώματος προσπαθώντας να κλείσουν για λίγο τα μάτια τους και να ανακτήσουν στοιχειωδώς δυνάμεις μέχρι την άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά.

Απέναντι σε αυτές τις άσχημες εικόνες που δείχνουν την έλλειψη στοιχειώδους ευαισθησίας στους ανθρώπους που συμμετείχαν στον 10ήμερο πόλεμο με τις φλόγες, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής απάντησε πως κάποιοι από τους πυροσβέστες εξασφάλισαν  καμπίνα, αλλά όχι όλοι, γιατί δεν υπήρχαν θέσεις σε πλοία της γραμμής λόγω της πολύ υψηλής τουριστικής κίνησης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Κατολισθήσεις, πλημμύρες σάρωσαν το νότιο Σουλαουέζι της Ινδονησίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα