ΑΘΗΝΑ
20:35
|
28.04.2024
Η επικαλυμμένη συσκευή που μοιάζει με βαρέλι και έχει το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, βρέθηκε στα μέσα Ιουλίου σε ακτή της Αυστραλίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα μυστηριώδες αντικείμενο που ξεβράστηκε σε παραλία της Αυστραλίας αναγνωρίστηκε ως συντρίμμια από ινδικό πύραυλο.

Η επικαλυμμένη συσκευή, η οποία είναι περίπου στο μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, βρέθηκε στα μέσα Ιουλίου στο Γκριν Χεντ, μια πόλη περίπου 250 χιλιόμετρα βόρεια του Περθ, της πρωτεύουσας της Δυτικής Αυστραλίας.

Τράβηξε την προσοχή των περίεργων ντόπιων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για να φωτογραφηθούν πριν φτάσει η αστυνομία και αποκλείσει την περιοχή.

Η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία είπε ότι κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το αντικείμενο ήταν «πιθανότατα συντρίμμια από ένα εξαντλημένο τρίτο στάδιο ενός Polar Satellite Launch Vehicle (PSLV)».

Ο Ινδικός Οργανισμός Διαστημικής Έρευνας λειτουργεί το όχημα εκτόξευσης μεσαίας ανύψωσης, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Το αντικείμενο, το οποίο έχει ύψος περίπου 2 μέτρα και έχει καλώδια που κρέμονται από την κορυφή, φυλάσσεται σε ειδική αποθήκη.

Αξιωματούχοι και από τις δύο χώρες εργάζονται από κοινού για να «πάρουν περαιτέρω επιβεβαίωση για τον καθορισμό των επόμενων βημάτων, συμπεριλαμβανομένης της εξέτασης των υποχρεώσεων βάσει των διαστημικών συνθηκών των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε η Αυστραλιανή Διαστημική Υπηρεσία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Αυστραλία βρίσκεται να είναι το σημείο προσγείωσης διαστημικών σκουπιδιών.

Τον περασμένο Αύγουστο, ένας εκτροφέας προβάτων στη Νέα Νότια Ουαλία βρήκε ένα απανθρακωμένο κομμάτι από μια από τις αποστολές SpaceX του Ίλον Μασκ να προεξέχει από τη μάντρα του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Λιακάδα με λίγες τοπικές νεφώσεις

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Ο καιρός σήμερα: Παροδικές βροχές και άνοδος της θερμοκρασίας

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα