ΑΘΗΝΑ
19:01
|
05.05.2024
Ανάμεσα στους έξι νεκρούς είναι και ένα 10χρονο κορίτσι. Το Κίεβο ανακοινώνει την καταστροφή 180.000 τόνων σιτηρών από ρωσικές επιδρομές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αυξήθηκαν σε έξι οι άνθρωποι που έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη νότια ουκρανική πόλη Κριβί Ριχ μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση.Ανάμεσα στα θύματα είναι ένα 10χρονο κοριτσάκι και η 45χρονη μητέρα της, ενώ πολλές δεκάδες άλλοι άμαχοι τραυματίστηκαν από τα θραύσματα και το ωστικό κύμα.

Σε βίντεο που ανάρτησε ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φαίνεται μία πολυκατοικία, αρκετοί όροφοι του οποίου έχουν καταστραφεί ενώ καίει φωτιά στο εσωτερικό του και εκατοντάδες συντρίμμια βρίσκονται στον δρόμο μπροστά από το κτίριο όπου έχoυν σπεύσει πυροσβέστες.

Πόλεμος Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί και 43 τραυματίες από πυραυλική επίθεση  στην πόλη Κριβί Ριχ - CNN.gr

Η Ιεβένια, κάτοικος της πόλης, είπε ότι δύο πύραυλοι πέταξαν πάνω από το σπίτι της λίγο πριν τις 9.00 το πρωί και έσπευσε στο σημείο της πρόσκρουσης αφού της τηλεφώνησε ένας φίλος της που μένει κοντά.

Ο Λισάκ τόνισε ότι 75 άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά ηλικίας 4 έως 17 ετών.Σχεδόν 150 από τους ενοίκους της πολυκατοικίας κατάφεραν να βγουν μόνοι τους και 30 με τη βοήθεια διασωστών, πρόσθεσε.

«Οι Ρώσοι έπληξαν την πόλη με δύο πυραύλους», ο ένας από τους οποίους χτύπησε τους πάνω ορόφους «κτιρίου κατοικιών», έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο, προσθέτοντας ότι ο δεύτερος ρωσικός πύραυλος έπληξε κτίριο που ανήκει σε εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Στάχτη πάνω από 180.000 τόνοι σιτηρών

Νωρίτερα, το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι από τις ρωσικές αεροπορικές μέσα σε εννιά μέρες του Ιουλίου καταστράφηκαν περίπου 180.000 τόνοι σιτηρών.

Τα λιμάνια της Οδησσού είναι τακτικοί στόχοι ρωσικών επιθέσεων αφότου η Μόσχα αποσύρθηκε από την πρωτοβουλία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα, τη συμφωνία με τη μεσολάβηση της Τουρκίας και του ΟΗΕ, η οποία επέτρεψε την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Οδησσού για σχεδόν ένα χρόνο.

In focus – Επισιτιστική κρίση: εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Ουκρανία :  ΕΛΙΑΜΕΠ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Πέθανε ο Αντώνης Τουρκογιώργης στα 73 του χρόνια

Ιουλιανό και Γρηγοριανό ημερολόγιο: Μια ιστορία, δύο φορές… Πάσχα

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα