ΑΘΗΝΑ
16:04
|
07.05.2024
«Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε νέα δράση προχώρησε, χθες Κυριακή, η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, τη στιγμή που οι τοπικές Αρχές και τα κρατικά Όργανα αντιδρούν με τραγικά αργούς ρυθμούς, απέναντι σε ένα διαχρονικό φαινόμενο, που κάθε χρόνο γίνεται όλο και χειρότερο στο νησί.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα, μετά την «ανακατάληψη» της μικρής Σάντα Μαρία την περασμένη Κυριακή 23/7, περίπου 4οο Παριανοί πολίτες διαδήλωσαν χθες στις παραλίες Κριός και Μαρτσέλο στην Παροικιά, κατά της ασυδοσίας των ομπρελοκαθισμάτων και της κατάληψης των παραλιών χωρίς άδεια.

«Διεκδικούμε το δικαίωμά μας στο δημόσιο χώρο, το δικαίωμά μας να απολαμβάνουμε τις παραλίες μας που καταπατούνται από άπληστους, κοινωνικά ανεύθυνους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παραλίες στο σύνολό τους  ή υπερβαίνουν τα όριά τους μέχρι και 100 φορές περισσότερο από την έκταση που νομίμως μισθώνουν» αναφέρονταν στο κάλεσμα της Κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή συνελήφθησαν δύο επιχειρηματίες, γιατί λειτουργούσαν επιχειρήσεις οι οποίες καταλάμβαναν παράνομα τμήμα ζώνης αιγιαλού με ομπρέλες-ξαπλώστρες, κατά περίπτωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ογκώδες δέντρο έπεσε σε πολυσύχναστο δρόμο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας – ένας νεκρός

Σταύρωση και Ανάσταση της Παλαιστίνης

Ο Ήλιος βίωσε μία από τις μεγαλύτερες εκλάμψεις των τελευταίων δέκα ετών

139 καταδίκες της Ελλάδας για τις συνθήκες κράτησης σε φυλακές και Α.Τ.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα