ΑΘΗΝΑ
10:40
|
04.05.2024
Εκκενώθηκαν χωριά το βράδυ. Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποτέλεσμα είχε η ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής και εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Χίο, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα από τις 10 το πρωί βρίσκεται σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Παρόλα αυτά οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή και συνεχίζονται οι ρίψεις από δύο ελικόπτερα, ενώ γίνονται και επεμβάσεις σε μικροεστίες μέσα στα καμένα, από πυροσβεστική και εθελοντικές ομάδες.

Η πυρκαγιά ξέσπασε, χθες Κυριακή το βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Διευχά Χίου και γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου, προκλήθηκε από τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε στο ύψος της διασταύρωσης του οδικού άξονα Χίου- Βολισσού με Διευχά. Στο αυτοκίνητο επέβαιναν τέσσερα άτομα, και ο οδηγός και η γυναίκα που καθόταν δίπλα μεταφέρθηκαν με ελαφριά τραύματα στο νοσοκομείο της Χίου.

Όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο ο οδηγός είχε καταναλώσεις αλκοόλ πέραν του επιτρεπόμενου ορίου και εναντίον του σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τροχαίο ατύχημα και εμπρησμό από αμέλεια. Δόθηκε, δε, εντολή να συλληφθεί και να κρατηθεί, ώστε να οδηγηθεί αύριο, Τρίτη, ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα σε πευκοδάσος με αποτέλεσμα, προληπτικά, λίγο πριν τη 1 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους των χωριών Διευχά και Κατάβαση να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κινηθούν προς Βολισσό.

Συνολικά για τον έλεγχο της πυρκαγιάς συνέδραμαν 90 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (συμπεριλαμβανομένων 10 πυροσβεστών που μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από Λέσβο και 27 πυροσβεστών που μετέβησαν αεροπορικώς από Αθήνα), 18 οχήματα, 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό τους.

Συνδρομή παρέχουν επίσης εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάμος: Δολοφονία 70χρονου από την κόρη του

Βόλος: Φωτιά το πρωί σε δασική έκταση στο Πήλιο

Αναβλήθηκε η απόφαση για το κλείσιμο του Al Jazeera στο Ισραήλ

Τέξας: Συγκρούσεις μεταξύ πολιτειακής αρχής και διαδηλωτών λόγω Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα