ΑΘΗΝΑ
04:09
|
03.03.2024
Ξεχωριστή έρευνα διενεργείται και για το ενδεχόμενο σκόπιμης και μεθοδευμένης ενέργειας άγνωστου εμπρηστή για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οπτικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα που έχουν στα χέρια τους οι ερευνητές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που δείχνουν πως πιθανώς οι φωτιές στο νομό Μαγνησίας πριν λίγες μέρες, προκλήθηκαν από διαδοχικά βραχυκυκλώματα και σπινθήρες σε τμήμα του δικτύου πυλώνων της ΔΕΗ, επικαλέστηκε, απόψε ο αστυνομικός συντάκτης του MEGA  Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Σύμφωνα με πηγές του δημοσιογράφου, τα διαδοχικά βραχυκυκλώματα φέρεται πως οφείλονται στην υπερφόρτωση του δικτύου αλλά και στη διάρκεια του καύσωνα που προκάλεσε θραύση μετασχηματιστών και μονωτήρων. Σημαντικό ρόλο έπαιξε στο μέγεθος της καταστροφής και οι εκτάσεις δεκάδων χιλιάδων χιλιομέτρων στις οποίες εκτείνονται τα καλώδια της ΔΕΗ σε περιοχές που δεν είχαν καθαριστεί από ξερόχορτα και ξερόκλαδα.

Επιπλέον, ξεχωριστή έρευνα διενεργείται και για το ενδεχόμενο σκόπιμης και μεθοδευμένης ενέργειας άγνωστου εμπρηστή για τη φωτιά στα Δερβενοχώρια.

Στελέχη της Πυροσβεστικής εκτιμούν, με γνώμονα τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, ότι τα καλώδια της ΔΕΗ ενδεχομένως να ευθύνονται και για τις φωτιές, που ξέσπασαν την περασμένη εβδομάδα σε Λουτράκι, Κάρυστο και Αίγιο.

Σπινθήρες και βραχυκυκλώματα από κολώνες της ΔΕΗ είχαν θεωρηθεί υπεύθυνα στις πυρκαγιές του 2017 στον Κάλαμο και του 2021 στη Βαρυμπόμπη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισπανία: Η αστυνομία διέλυσε συμμορία που διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα

Οι Συντηρητικοί κυριαρχούν στο κοινοβούλιο του Ιράν, στις εκλογές της συνέλευσης

«Συνταγματικός» ολοκληρωτισμός

Η Γάζα δέχεται την πρώτη αεροπορική ρίψη αμερικανικής ανθρωπιστικής βοήθειας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα