ΑΘΗΝΑ
17:56
|
06.05.2024
Το Κίεβο επιδιώκει να δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκειμένου να δημιουργήσει «έναν στρατό από UAV».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την υπογραφή συμφωνίας με την τουρκική εταιρία Baykar Makina για τη δημιουργία κέντρου επισκευής και συντήρησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στην Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας.

Το Κίεβο επιδιώκει να δώσει ώθηση στην εγχώρια παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκειμένου να δημιουργήσει «έναν στρατό από UAV», που θα χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά των ρωσικών δυνάμεων. Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου «θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Ουκρανίας και θα βοηθήσει να έρθει πιο σύντομα η νίκη μας».

Περισσότεροι από 10.000 χειριστές UAV έχουν ήδη ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους και άλλοι 10.000 εκπαιδεύονται στην παρούσα φάση, δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχαΐλο Φεντόροφ.

Τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει ευρεία γκάμα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) στη διάρκεια αυτού του πολέμου.

Ουκρανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πρόσφατα, επικαλούμενα τον υπουργό Στρατηγικών Βιομηχανιών Ολεξάντρ Καμίσιν, ότι η τουρκική εταιρία Baykar Makina έχει ξεκινήσει την ανέγερση εργοστασίου στην Ουκρανία για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Ακυρώνεται η τελετή αποφοίτησης στο Κολούμπια λόγω κινητοποιήσεων

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Χτύπημα στην χώρα με Βρετανικά όπλα θα απαντηθεί με χτύπημα σε βρετανική βάση

Επίθεση στην Ράφα: Καταδικάζουν διεθνείς αξιωματούχοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα