ΑΘΗΝΑ
06:46
|
02.05.2024
Μια μέρα θα το γράψει η ιστορία πως είχαμε τους πιο ανίκανους πολιτικούς στην κυβέρνηση της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνε τα χρυσά και τα μπριγιάντια, πάνε τα βαριά αντρίκια ζεϊμπέκικα από την τίμια λαϊκή δεξιά και τον Γιώργο Πατούλη που ήξερε πώς να απευθυνθεί στους ανθρώπους του μόχθου των Βορείων Προαστίων, να τους φέρει κοντά με την ελληνική παράδοση, τη λεβεντιά και το φιλότιμο που δεν έχει αντίστοιχη μετάφραση σε άλλη γλώσσα του κόσμου.

Πόσο κοστίζει μια παράβαση του νόμου, ή μάλλον της κεντρικής κομματικής γραμμής, θα τραγουδάει από εδώ και εμπρός ο Γιώργος Πατούλης, πληρώνοντας ακριβά ότι έκανε στάση να χορέψει μαζί με τις ωραίες κυρίες του απόδημου ελληνισμού. Αυτά παθαίνεις όταν ρίχνεις γυροβολιές «με λανθασμένο τρόπο» την ώρα που καίγεται η μισή Ελλάδα.

Μόνος του, τώρα, θα το περάσει και αυτό με βαρύ τσιγάρο σέρτικο, αφού φήμες λένε πως θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος με την ελπίδα ότι η Αττική δεν θα ξεχάσει τη λεβέντικη κορμοστασιά του και την πατρική φιγούρα του. Τι ήμουνα για σένανε, τι ήσουνα για μένανε, καιρός λοιπόν, για να λογαριαστούμε, Νέα Δημοκρατία.

Ο αντικαταστάτης του Γιώργου Πατούλη για την υποψηφιότητα θα είναι της Αμύνης το παιδί, ο μαχητής που πάλεψε άνισα με τον κορονοϊό, ο Νικ Χαρντ της καρδιάς μας, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Εδώ, μάλλον, δεν έχουμε βαριά και ασήκωτα ζεϊμπέκικα, αλλά το πολύ-πολύ καμιά lounge μουσική ασανσέρ.

Βέβαια, μετά την έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών στη Νέα Αγχίαλο, η οποία παραλίγο να καταστρέψει ολοσχερώς όλο το χωριό που πλέον μοιάζει σαν βομβαρδισμένη περιοχή του Λιβάνου, και φυσικά, μετά τις τεράστιες πυρκαγιές που καίνε την Ελλάδα εδώ και μισό μήνα, θα έλεγε κανείς πως δεν χρειαζόμαστε τον γνωστό «ξένο δάκτυλο» για να καταστραφούμε.

Τα καταφέρνουμε πολύ καλά και μόνοι μας.

Ισχυρή απόδειξη είναι και η τελευταία απίστευτη γκάφα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας και νυν υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος προκειμένου να διαφημίσει τον εαυτό του μετά τις επιθεωρήσεις σε μονάδες για τα μέτρα προστασίας τους από τις φωτιές, έβγαλε στη δημοσιότητα φωτογραφία του όπου στέκεται καμαρωτός μπροστά σε χαρακτηρισμένους ως απόρρητους χάρτες όπου και φαίνονταν οι τοποθεσίες με τις εγκαταστάσεις καυσίμων σε αποθήκη της Θεσσαλονίκης.

Θα μπορούσε να είναι σκηνή από κωμική ταινία του Νίκου Περράκη, ένα καινούριο σίκουελ του «Λούφα και Παραλλαγή: Σειρήνες στο Αιγαίο» και όμως είναι η πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη φωτογραφία συμπεριλήφθηκε, μάλιστα, στο επίσημο δελτίου Τύπου και έμεινε για πολλή ώρα αναρτημένη στο διαδίκτυο μέχρι να γίνουν έντονες οι διαμαρτυρίες από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Η φωτογραφία με τον Χαρδαλιά να καμαρώνει μπροστά από τον χάρτη αναρτήθηκε έπειτα με σκίαση στα επίμαχα σημεία που απεικονίζονται ευαίσθητα αμυντικά δεδομένα και χόρτα στο θεό. (Ο κ. Πατούλης ένα ρολόι θόλωνε).

Δεν χρειάζεται καν κάποιο μεγαλεπήβολο και υψηλού προφίλ σχέδιο κατασκοπείας, μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών και ξένοι πράκτορες, ο Νικ Χαρντ, δίνει στη δημοσιότητα απόρρητους χάρτες και είναι μέρα μεσημέρι. Ο πράκτορας 000 που γύρισε από τη ζέστη.

Όσον αφορά τα σπαθιά και τα γιαταγάνια, μάλλον θα δώσουμε τα σημάδια τους στο χάρτη στην επόμενη επίσκεψη του Νικ Χαρντ στις στρατιωτικές βάσεις. Το σίγουρο είναι πως μια μέρα θα το γράψει η ιστορία πως είχαμε τους πιο ανίκανους πολιτικούς στην κυβέρνηση της χώρας.

Ελπίζουμε μόνο, εφόσον βγει νικητής στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, να μη δώσει τα κλειδιά της πόλης των Αθηνών στον Ερντογάν μια Κυριακή απόγευμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Ενδοπαλαιστινιακές συνομιλίες συμφιλίωσης στο Πεκίνο

Ο Τραμπ μαλώνει τον Νετανιάχου ξανά για τις επιθέσεις της Χαμάς και τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα