ΑΘΗΝΑ
08:25
|
28.04.2024
Χωρίς τη συμπερίληψη των Ουκρανών υπηκόων, ωστόσο, θα υπήρχε αύξηση του αριθμού των ανέργων λόγω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε απροσδόκητα τον Ιούλιο, δείχνοντας την ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, αναφέρουν οι αρχές.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε κατά 4.000 στους εποχικά προσαρμοσμένους όρους των 2,604 εκατομμυρίων ανέργων. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση ανέμεναν ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά 20.000.

Χωρίς τη συμπερίληψη των Ουκρανών υπηκόων, ωστόσο, θα υπήρχε αύξηση του αριθμού των ανέργων λόγω του αδύναμου οικονομικού περιβάλλοντος, ανέφερε το γραφείο.

Το εποχικά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,6%.

Η ζήτηση των εταιρειών για εργατικό δυναμικό παραμένει συγκρατημένη, δήλωσε η επικεφαλής του γραφείου εργασίας Αντρέα Νάλες.

Ο αριθμός των ανέργων, βέβαια, είναι 147.000 υψηλότερος από τον Ιούλιο του 2022.

Τον Ιούλιο, υπήρξαν 772.000 θέσεις εργασίας, 108.000 λιγότερες από ό,τι πριν από ένα χρόνο. Αν και το Ομοσπονδιακό Γραφείο Εργασίας σημείωσε επιβράδυνση στη ζήτηση εργασίας το τελευταίο έτος, παραμένει σε υψηλό επίπεδο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απεργία την 1η Μαΐου και εργασιακό θέατρο του παραλόγου

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα