ΑΘΗΝΑ
20:19
|
19.05.2024
Ακυρώθηκε η συνάντηση μεταξύ των αρχών του Αρτσάχ και του Μπακού που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τρίτη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Αζερμπαϊτζάν ακύρωσε τις συνομιλίες, υπό Δυτική μεσολάβηση, με εκπροσώπους του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα Τρίτη στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας Μπρατισλάβα.

Σύμφωνα με δηλώσεις Αρμένιου αξιωματούχου, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν επιμένει πως όποια συνάντηση πρέπει να πραγματοποιηθεί στο Μπακού ή σε άλλη πόλη του Αζερμπαϊτζάν, κάτι που είναι απαράδεκτο για την ηγεσία του Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Δυτικοί μεσολαβητές θα επισκεφθούν το Γιερεβάν τις επόμενες ημέρες για να συζητήσουν το θέμα με αξιωματούχους του Ναγκόρνο – Καραμπάχ, πρόσθεσε ο Αρμένιος αξιωματούχος, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, και μετά από επτά μήνες ενός ολοένα αυστηρότερου αποκλεισμού, το Αζερμπαϊτζάν έχει ουσιαστικά περιορίσει τις επιλογές για τους Αρμένιους του Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε δύο: να υποταχθούν στην εξουσία του Μπακού ή να λιμοκτονήσουν.

Το Αζερμπαϊτζάν έχει πλέον διακόψει όλες τις αποστολές τροφίμων, καυσίμων και άλλων προϊόντων πρώτης ανάγκης από την Αρμενία στο αποσχισμένο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, κλείνοντας τον διάδρομο του Λατσίν.

Οι αναφορές από το εσωτερικό της αποκλεισμένης επικράτειας δίνουν μια ζοφερή εικόνα: τα ράφια των καταστημάτων τροφίμων είναι εντελώς άδεια, ακόμη και τα βασικά είδη διατροφής όπως το ψωμί διατίθενται με δελτίο, ενώ τα καύσιμα είναι τόσο λίγα που ολόκληρο το σύστημα δημόσιας συγκοινωνίας έχει σταματήσει να λειτουργεί.

«Ο άμαχος πληθυσμός αντιμετωπίζει έλλειψη φαρμάκων που σώζουν ζωές και βασικών ειδών, όπως προϊόντα υγιεινής και βρεφικές τροφές», ανέφερε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRC) σε δήλωση της στις 25 Ιουλίου, προσθέτοντας ότι τα φρούτα, τα λαχανικά και το ψωμί είναι όλο και πιο σπάνια και ακριβά, ενώ ορισμένα άλλα είδη διατροφής όπως τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το ηλιέλαιο, τα δημητριακά, τα ψάρια και το κοτόπουλο δεν είναι διαθέσιμα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Λαβρόφ: Καιρός η Ουκρανία να αναγνωρίσει τις πραγματικότητες στο πεδίο της μάχης

Οι πρόεδροι του Ιράν και του Αζερμπαϊτζάν εγκαινιάζουν γιγάντιο φράγμα στα σύνορα

Συνομιλίες Δένδια στα ΗΑΕ για περαιτέρω ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων

Λαβρόφ: Η Ευρώπη δεν θα είναι εταίρος της Ρωσίας για τουλάχιστον μία γενιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα