ΑΘΗΝΑ
13:51
|
27.04.2024
Προηγήθηκαν αιτήσεις ακύρωσης προστίμων από Ζούγκλα και Μακελειό που είχε επιβάλλει σε βάρος τους το ΕΡΣ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) έστειλε προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ε.Ε για το εάν το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι αρμόδιο για την επιβολή προστίμων σε ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών ιστοσελίδων για προβολή υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου και για παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αφορμή έδωσαν οι αιτήσεις των διαδικτυακών ειδησεογραφικών ιστοσελίδων  Ζούγκλα και Μακελειό για ακύρωση των προστίμων 30.000 ευρώ που τους επέβαλε το ΕΣΡ με την αιτιολογία προβολής ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου και παραβίασης της υποχρέωσης σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η 7μελής σύνθεση του Δ’ Τμήματος του ΣτΕ (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου και εισηγήτρια η πάρεδρος Ευτυχία Κουράκου), ομόφωνα με την υπ’ αριθμ. 1349-1350/2023 απόφασή της, έκρινε ότι πρέπει να αποσταλούν προδικαστικά ερωτήματα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το επίμαχο θέμα.

Παράλληλα, το ΣτΕ, έκρινε κατά πλειοψηφία ότι «οι φορείς που παρέχουν τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου και οι οποίοι δεν είναι παραδοσιακοί τηλεοπτικοί σταθμοί, δεν καταλαμβάνονται από τις διατάξεις της εθνικής ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας που επιβάλλουν την υποχρέωση σεβασμού της ανθρώπινης αξίας και αξιοπρέπειας και απαγορεύουν την μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου περιεχομένου και, συνεπώς, το ΕΣΡ δεν μπορεί κατά διασταλτική ερμηνεία ή κατ’ ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων αυτών του εθνικού δικαίου, να τους επιβάλει τις σχετικές κυρώσεις».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζεμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Πυρά κατά της πρύτανη του Κολούμπια για την καταστολή φιλοπαλαιστίνιων διαδηλωτών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα