ΑΘΗΝΑ
15:29
|
06.05.2024
Πάνω από 7.000 στρατιώτες και αστυνομικοί πολιορκούν την περιοχή Καμπάνας, η οποία φέρεται να είναι το άνδρο πολλών εγκληματικών συμμοριών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στρατιώτες και αστυνομία στο Ελ Σαλβαδόρ έχουν περικυκλώσει ολόκληρο τον κεντρικό νομό Καμπάνας στο πλαίσιο μιας τεράστιας επιχείρησης του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε εναντίον των συμμοριών.

Από σήμερα το πρωί, 7.000 στρατιώτες και 1.000 αστυνομικοί έχουν δημιουργήσει φράχτη ασφαλείας, έγραψε ο Ναγίμπ Μπουκέλε.

Ο στόχος είναι να σταματήσουν τη δράση μελών των συμμοριών και να σπάσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Περισσότερα από 70.000 ύποπτα μέλη έχουν συλληφθεί από τον Μάρτιο του 2022, όταν κηρύχθηκε το Ελ Σαλβαδόρ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της έξαρσης δολοφονιών που σχετίζονται με τη δράση των εγκληματικών συμμοριών στη χώρα.

Το φτωχό έθνος της Κεντρικής Αμερικής θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον κόσμο.

Χιλιάδες άνθρωποι χωρίς καμία διακριτή σχέση με τη δραστηριότητα συμμοριών έχουν επίσης παρασυρθεί στο δίχτυ των συλλήψεων.

Ανησυχία ωστόσο έχει προκαλέσει η πρόσφατη κίνηση των νομοθετών της χώρας να επιτρέψουν μαζικές δίκες.

Σε μια σειρά αναρτήσεων στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, ο πρόεδρος Μπουκέλε είπε ότι το Καμπάνας «είχε γίνει το μέρος με τον μεγαλύτερο αριθμό τρομοκρατικών πυρήνων», όπου μέλη συμμοριών κρύβονταν σε αγροτικές περιοχές.

Τόνισε ότι η πολιορκία δεν θα αρθεί μέχρι να συλληφθούν «όλοι οι εγκληματίες».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ προέτρεψε τους κατοίκους της περιοχής και τους τουρίστες να παραμείνουν ψύχραιμοι και να πραγματοποιήσουν τις κανονικές τους δραστηριότητες.

Φορτηγά φορτωμένα με στρατιώτες εθεάθησαν στους δρόμους των περιφερειακών πόλεων Τεχουτεπέκε και Ιλομπάσο την Τρίτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η Καμπάνας είναι μια γεωργική περιοχή που φιλοξενεί περισσότερους από 160.000 ανθρώπους. Καλύπτει μια έκταση λίγο πάνω από 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (390 τετραγωνικά μίλια).

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρώσος αξιωματούχος: Ο χειρισμός των Ουκρανών προσφύγων από την ΕΕ θα οδηγήσει σε νέα κρίση

Φρίντριχ Μερτς: Το CDU είναι εδώ και θα αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα

Βέλγιο: Κινητοποιήσεις στο Πανεπιστήμιο της Γάνδης υπέρ της Παλαιστίνης

Ρωσία: Η Κρατική Δούμα απαγορεύει σε ξένους πράκτορες να είναι υποψήφιοι στις εκλογές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα