ΑΘΗΝΑ
04:44
|
22.05.2024
Ρωσίδα ινφλουένσερ πέθανε από ασιτία πριν κλείσει τα 40. Η ίδια διαλαλούσε τα θετικά της ωμοφαγίας εξωτικών φρούτων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το «Μέτρον άριστον» που έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες αγνοούσε και πλήρωσε, εν τέλει, με τη ζωή της μία 39χρονη Ρωσίδα χορτοφάγος που έκανε τρόπο ζωής μία διατροφή που βασιζόταν αποκλειστικά στην ωμοφαγία εξωτικών φρούτων.

Το τίμημα που πλήρωσε η 39χρονη Ζάννα Σαμσόνοβα ήταν ολέθριο. Πέθανε πριν καλά-καλά κλείσει τις πρώτες τέσσερις δεκαετίες της ζωή της καθώς είχε καταντήσει περιφερόμενος σκελετός υποφέροντας από ασιτία και μία μορφή νευρικής ανορεξίας.

Ο θάνατός της έβαλε τέλος στο ανθυγιεινό πρότυπο διατροφής που πρόβαλε διά των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης παίζοντας τον ολέθριο ρόλο επιδραστικού προσώπου, («Ινφλουέσερ») στο Instagram με την ονομασία: rawveganfoodchef. Ήταν επίσης γνωστή σαν Zhanna D’ Art.

Από δηλώσεις που έκαναν μέλη της οικογένειάς της σε ρωσικά ΜΜΕ διαπιστώνει κανείς πως η ακριβής αιτία θανάτου της είναι η χολέρα που της μεταδόθηκε στην Ταΐλάνδη όπου ζούσε πάνω από 10 χρόνια, αν και οι στενότεροι φίλοι της αμφισβητούν αυτή την εκδοχή εκτιμώντας πολύ απλά πως πέθανε από ασιτία.

Η ίδια πάντως φαίνεται πως δεν είχε συναίσθηση της διαταραχής από την οποία έπασχε. Ορισμένες από τις συχνές αναρτήσεις που έκανε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης αφορούσαν την «λύπη» που έλεγε πως ένιωθε για τους συνομήλικους της «που τρώνε πρόχειρο φαγητό κάκιστης ποιότητας (junk food) και δείχνουν πολύ μεγαλύτεροι για την ηλικία τους».

Όταν ξεκίνησε η Ζάννα ήταν μία υγιής, όμορφη γυναίκα.

Τραγική ειρωνεία;  Οι συνομήλικοι που τρώνε «τζανκ φουντ» ζουν και μακροημερεύουν ενώ εκείνη εγκατέλειψε τον κόσμο ζυγίζοντας λίγες δεκάδες κιλά με πλήρως αποστεωμένη όψη, με τα χέρια της να είναι τόσο λεπτά όσο εκείνα ενός 12χρονου κοριτσιού.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η δίαιτά μου ήταν αποκλειστικά φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, σμούθις με φρούτα και χυμοί» είχε γράψει η Ζάννα πριν βδομάδες σε κάποιο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης.

Το επίσημο πιστοποιητικό θανάτου και η αιτία που της στέρησε τη ζωή δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Η μητέρα της, Βέρα Σαμσόνοβα, μόνο ξέρει και κουβαλάει το δικό της σταυρό στην πλάτη, γνωρίζοντας μία από τις μεγαλύτερες στεναχώριες του ανθρώπου: να θάβει το δικό του παιδί.

«Διάλεξε το δικό της μονοπάτι. Πάλεψα για πολλά χρόνια αλλά δεν άκουσε τη μητέρα της» είπε σε δημοσιογράφους η Βέρα Σαμσόνοβα.

Όσο για το άδοξο τέλος της κόρης της; Η τελευταία ανάρτηση της Ζάννα στο Instagram ήταν η ακόλουθη πρόταση:

«Η ζωή είναι δίχως νόημα αλλά αξίζει να τη ζήσεις υπό τον όρο πως αναγνωρίζεις πως δεν έχει νόημα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και Γκάλαντ ζητά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο-Είναι εξωφρενικό απαντά ο πρόεδρος Μπάιντεν

Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν βασικά» τη σημερινή ανακοίνωση του εισαγγελέα του ΔΠΔ Καρίμ Χαν σχολίασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών. Ποικιλία αντιδράσεων στην Ευρώπη.
ΣΥΝΑΦΗ

Καταδίκη 2 νεαρών Σουηδών στη Ρόδο για προσβολή εθνικών συμβόλων

Μεξικό: Θύματα θερμοπληξίας εκατοντάδες πίθηκοι στο Ταμπάσκο

Αλβανία: Τελέστηκε ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

UNRWA: Αναστέλλει τη διανομή τροφίμων στη Ράφα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα