ΑΘΗΝΑ
13:29
|
02.05.2024
Η απρόσμενη εξέλιξη της απόπειρας του Ισραηλινού πρέσβη στη Γερμανία να πιει καφέ στην καφετέρια συμπατριώτη του έκανε το γύρο ΜΜΕ του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ποτέ δε φανταζόταν ο πρέσβης του Ισραήλ στη Γερμανία, Ρον Πρόσορ, πως θα «έτρωγε πόρτα» επιλέγοντας, πριν λίγες μέρες, να πιει τον καφέ του στην καφετέρια του συμπατριώτη του Άβι Μπεργκ, Café Dodo, στο Βερολίνο.

Ο Ισραηλινός πρέσβης στη Γερμανία, Ρον Πρόσορ

Κι όμως, συνέβη! Και αυτό γιατί ο ιδιοκτήτης της καφετέριας έτυχε να συμπεριλαμβάνεται στους σφοδρούς επικριτές της πολιτικής του Ισραήλ να συμπεριλάβει στον ορισμό του «αντισημιτισμού» ακόμη και οποιαδήποτε κριτική ασκείται για πολιτικές του Ισραήλ.

Ο Άβι Μπεργκ, ιδιοκτήτης της καφετέριας Cafe Dodo

Όταν λοιπόν ο Άβι Μπεργκ συνάντησε στο κατώφλι της καφετέριας τον Ισραηλινό πρέσβη δεν έσπευσε να τον προϋπαντήσει αλλά να του κλείσει την πόρτα κατάμουτρα εξηγώντας του τους λόγους, ή μάλλον το λόγο: «Η πολιτική αυτή που χαρακτηρίζει αντισημιτισμό οποιαδήποτε κριτική κατά του Ισραήλ σημαίνει πως εγώ και οι φίλοι μου είμαστε αντισημίτες. Γι’ αυτό παρακαλώ, φύγετε!».

Ο Πρόσορ και οι σωματοφύλακές του δεν επέμειναν. Έπιασαν το νόημα και έκαναν μεταβολή αναζητώντας άλλη βερολινέζικη καφετέρια.

Όσο για τον Άβι Μπεργκ έγινε για μερικές μέρες το πρόσωπο της μέρας στη συνοικία του Βερολίνου όπου ζει καθώς ισραηλινές εφημερίδες, όπως η Jerusalem Post, και το ισραηλινό αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο i24 news έσπευσαν να τον κάνουν θέμα με τον ίδιο να εξηγεί πως δεν είχε κανένα προσωπικό πρόβλημα με τον Πρόσορ ως άνθρωπο αλλά με τον Πρόσορ ως πρέσβη της χώρας του και αυτού που εκπροσωπεί.

«Θα ήθελα να επισημάνω πως ό,τι έκανα το έκανα κυρίως γιατί ο πρέσβης δεν είναι ένα άτομο αλλά ένας επίσημης εκπρόσωπος του κράτους του Ισραήλ» είπε ο Μπεργκ, τονίζοντας πως ο ίδιος και ο Πρόσορ βρίσκονται σε αντίθετα «στρατόπεδα», ιδιαίτερα αφότου το Ισραήλ και η πρεσβεία ασκούν κάθε δυνατή πίεση στην κυβέρνηση και την ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας ώστε να υιοθετήσει αυτό τον περίεργο (στην καλύτερη περίπτωση) ορισμό περί «αντισημιτισμού».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κιλκίς: Άνδρας επιτέθηκε με τσεκούρι σε αστυνομικούς

ΕΠΑΛ: Από το ξύλο για γειτονιές και οπαδικά στις γροθιές για ένα like ή γιατί κοίταξε το αγόρι της συμμαθήτριας

ΣΕΤΕΠΕ : Το Δώρο Πάσχα δεν έχει καταργηθεί

UNRWA: Άλλοι μπορούν να καλύψουν την απώλεια χρηματοδότησης από τις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα