ΑΘΗΝΑ
11:18
|
28.04.2024
Κατευθύνεται προς την Κίνα που μετρά τις πληγές της από τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων 140 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έναν νεκρό και εκτεταμένες ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης, άφησε πίσω του ο τυφώνας Χανούν, που έπληξε τα νοτιοδυτικά νησιά της Ιαπωνίας.

Αξιωματούχοι της υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης δήλωσαν ότι ένας 90χρονος άνδρας καταπλακώθηκε από γκαράζ που κατέρρευσε και πέθανε από καρδιακή ανακοπή, μετέδωσε το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο NHK, που μετέδωσε τηλεοπτικά πλάνα με ισχυρούς ανέμους να αναποδογυρίζουν αυτοκίνητα.

Πάνω από 210.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα στο αρχιπέλαγος της Οκινάουα, στο νότιο άκρο της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την τοπική εταιρεία ηλεκτρισμού, την Okinawa Electric Power, σχεδόν 213.000 νοικοκυριά, χονδρικά το ένα τρίτο του συνόλου των οικιακών πελατών της στην περιοχή, δεν είχαν ρεύμα ως αργά το πρωί.

Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δήλωσαν ότι οι συνδέσεις τηλεφώνου και Διαδικτύου διακόπηκαν σε ορισμένες περιοχές λόγω της διακοπής ρεύματος.

Οι εντολές κατεπείγουσας απομάκρυνσης των κατοίκων και μετάβασής τους σε καταφύγια παρέμεναν σε ισχύ για πάνω από 690.000 πολίτες, σύμφωνα με την ιαπωνική υπηρεσία αντιμετώπισης πυρκαγιών και καταστροφών, η οποία έκανε λόγο για 11 τραυματίες.

Περισσότερες από 400 πτήσεις προς και από την Οκινάουα και άλλα νησιά ακυρώθηκαν, επηρεάζοντας περισσότερους από 65.000 επιβάτες και εγκλωβίζοντας τουρίστες σε παραλιακά θέρετρα.

Το αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα της Οκινάουα, Νάχα, παρέμεινε κλειστό για δεύτερη μέρα, σήμερα Τετάρτη, ενώ περισσότερες από 30 ακτοπλοϊκές γραμμές έχουν επίσης ανασταλεί, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο τυφώνας κινείται τώρα δυτικά – βορειοδυτικά με κατεύθυνση προς την επαρχία Ζεγιάνγκ της Κίνας και βόρεια της Ταϊβάν όπου αναμένεται να βρεθεί μέχρι την Παρασκευή. Στη συνέχεια, αναμένεται να στραφεί προς τα βορειοανατολικά, πιθανώς να κατευθυνθεί προς το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Κιούσου.

Η Κίνα αυτή τη στιγμή μετρά τις πληγές της από την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Ντοκσούρι που έφερε μαζί του τις εντονότερες βροχοπτώσεις που έχουν καταγραφεί στη χώρα τα τελευταία 140 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο η φωτιά σε κέντρο διασκέδασης στο λιμάνι

Δικαιωματισμὸς: ἡ μεταφυσικὴ οὐτοπία τοῦ ἀπόλυτου αὐτοπροσδιορισμοῦ

Ρέντη: Απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι

Τα Μισελ-άνοιους του Kosmo

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα