ΑΘΗΝΑ
08:57
|
19.05.2024
Ελπίδες για πιο αποτελεσματικές αντικαρκινικές θεραπείες υπόσχεται το χάπι ΑΟΗ1996, καθώς μπορεί να σκοτώσει συμπαγείς καρκινικούς όγκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στοχευμένη χημειοθεραπεία μέσω του χαπιού AOH1996, που μπορεί να σκοτώσει όλους τους συμπαγείς καρκινικούς όγκους, ανέπτυξαν επιστήμονες σε έναν από τους μεγαλύτερους αμερικανικούς οργανισμούς ογκολογίας, το «City of Hope».

Σε μελέτη που δημοσίευσαν οι ογκολόγοι ερευνητές στο περιοδικό «Cell Chemical Biology» εξηγούν πώς πήραν μια πρωτεΐνη, το πυρηνικό αντιγόνο πολλαπλασιαζόμενων κυττάρων (PCNA) , που κάποτε θεωρούνταν πολύ δύσκολη για στοχευμένη θεραπεία, και ανέπτυξαν σε προκλινική έρευνα μια στοχευμένη χημειοθεραπεία που φαίνεται να εξοντώνει όλους τους συμπαγείς όγκους.

Το ερευνητικό μικρό μόριο που αναπτύχθηκε προκάλεσε το θάνατο των καρκινικών κυττάρων, αλλά δε διέκοψε τον αναπαραγωγικό κύκλο των υγιών βλαστικών κυττάρων.

Από αριστερά καρκινικά κύτταρα πριν τη θεραπεία και δεξιά, μετά τη θεραπεία.

Οι επιστήμονες συνεχίζουν να διερευνούν τους θεμελιώδεις μηχανισμούς που κάνουν αυτή την πολλά υποσχόμενη θεραπεία που σταματά τον καρκίνο να λειτουργεί σε ζώα και σημειώνουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη κλινική δοκιμή φάσης 1 που δοκιμάζει τη θεραπεία σε ανθρώπους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Σλοβακία: Η κατάσταση της υγείας του Φίτσο είναι σταθερή αλλά σοβαρή

Βόρεια Κορέα: Δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου με νέο σύστημα καθοδήγησης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα