ΑΘΗΝΑ
22:34
|
27.04.2024
Διαμαρτυρία στην πλατεία Δημαρχείου για τη σκληρή δοκιμασία που βίωσε το νησί από τον εφιάλτη των πυρκαγιών επί 10 συνεχόμενες μέρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία έγινε στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην πλατεία Δημαρχείου από κατοίκους, με αφορμή τα όσα βίωσε το νησί από τον εφιάλτη των πυρκαγιών επί δέκα συνεχόμενες μέρες.

Όπως μετέδωσε η τοπική εφημερίδα «Ροδιακή» στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκατοντάδες νέα παιδιά κι εθελοντές από όλο το νησί, οι οποίοι συνέδραμαν μέρες και νύχτες για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων που έκαναν στάχτη δεκάδες χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αναδάσωσης των καμένων εκτάσεων, οι αποζημιώσεις για τους κτηνοτρόφους και τους γεωργούς που υπέστησαν σοβαρές ζημιές, καθώς επίσης και η διασφάλιση των εργαζόμενων, των επιχειρήσεων και των ιδιοκτητών σπιτιών που έχασαν τη δουλειά και τις περιουσίες τους αντίστοιχα.

Οι ίδιοι, όπως και ολόκληρος ο ροδιακός λαός, αξιώνουν επίσης να εντοπιστούν τα λάθη και οι παραλείψεις, να γίνει καταλογισμός των ευθυνών καθώς επίσης κι ένας νέος σχεδιασμός που θα θωρακίσει το νησί μας για παρόμοιες φωτιές και φυσικές καταστροφές.

Έγινε μάλιστα και πορεία προς το κέντρο της πόλης, με σκοπό να διατρανώσουν τα αιτήματά τους και να ακουστεί η φωνή τους όσο γίνεται πιο δυνατά στα κέντρα των αποφάσεων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Γερμανία είναι χλιαρή στην ιδέα της Κίνας για διεθνή έρευνα για τις εκρήξεις του Nord Stream

Μια ταινία γυρισμένη στο διάστημα

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα