ΑΘΗΝΑ
12:13
|
17.06.2024
Η κατάργηση των συναλλαγών με μετρητά στοχεύει στον πλήρη έλεγχο της πραγματοποίησης ή ανάσχεσης των συναλλαγών. Η αρχή θα γίνει με τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να παραδώσει και τα τελευταία ίχνη οικονομικής ελευθερίας των πολιτών βορά στα συμφέροντα των συστημικών τραπεζών, ξεκινώντας από τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πώς θα το κάνει; Με πρόσχημα την πάταξη της φοροδιαφυγής, σχεδιάζει να καταργήσει τη χρήση…μετρητών σε συναλλαγές αρχίζοντας από συγκεκριμένες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, αξιοποιώντας μηχανισμούς του λεγόμενου κοινωνικού αυτοματισμού.

Οι πληρωμές σε αυτές τις περιπτώσεις θα γίνονται αποκλειστικά με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ενώ το υπουργείο Οικονομικών αναζητά και … «πιο ισχυρά κίνητρα» για τη συλλογή αποδείξεων από τους φορολογούμενους. Με λίγα λόγια, το υπουργείο επιχειρεί τον πλήρη έλεγχο των συναλλαγών μεταξύ πολιτών, με τις τράπεζες και τους κρατικούς μηχανισμούς να έχουν το μαχαίρι και το πεπόνι ώστε να τιμωρούν όσους απειθαρχούν ή δεν επιθυμούν να υποταχθούν στον πλήρη έλεγχο των συναλλαγών ή και τον τερματισμό αυτών με κάθε λογής προσχήματα.

Με λίγα λόγια το υπουργείο Οικονομικών βάζει ξανά πλάτες στις τράπεζες ώστε να επιβάλλει με αυτή την εύσχημη δικαιολογία την επιβολή πληρωμών αποκλειστικά με POS, ρίχνοντας, κατά το δοκούν, στον Καιάδα όσους πολίτες δεν μπορούν ή δεν επιθυμούν να κάνουν συναλλαγές με τραπεζικές κάρτες για τους δικούς τους λόγους.

Στο κυνήγι της υποτιθέμενης πάταξης της φοροδιαφυγής, το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη φωτογραφίσει περίπου 20 κατηγορίες επαγγελματιών, όπως οι γιατροί, τα τεχνικά επαγγέλματα, – υδραυλικοί,ηλεκτρολόγοι, τα γυμναστήρια, τα ινστιτούτα αισθητικής και κομμωτήρια, συνεργεία καθαρισμού και οικιακοί βοηθοί καθώς και οι σχολές χορού των οποίων οι ηλεκτρονικές αποδείξεις μειώνουν το φόρο.

Η ιερή αγελάδα του κράτους, οι εφοπλιστές, εννοείται πως θα εξαιρεθεί γιατί επιτελεί….«εθνικό» έργο.

Στο υπό διαμόρφωση νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών για την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, κεντρική θέση έχει και ο στόχος της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Έτσι στο τραπέζι μεταξύ άλλων έχουν πέσει η επέκταση της χρήσης POS σε όλα τα επαγγέλματα,η πληρωμή των ενοικίων μόνο μέσω τραπέζης, οι συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων στη χονδρική να γίνονται ηλεκτρονικά και να μειωθεί το όριο των 500€ κάτω από το οποίο μπορεί να γίνεται χρήση μετρητών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

BBC: «Το ελληνικό Λιμενικό πετάει μετανάστες στη θάλασσα για να πεθάνουν»

Ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας με τον όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα