ΑΘΗΝΑ
02:12
|
05.05.2024
Κινήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν από τις δυτικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας ανακοίνωσε η Ινδή υπουργός Εμπορίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Αποθεματική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) ενέκρινε 34 αιτήσεις από διαφόρων ρωσικών τραπεζών για άνοιγμα ειδικών λογαριασμών σε ρουπία σε 14 τράπεζες, δήλωσε η Ινδή υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Ανουπρίγια Πατέλ.

«Από τις 2 Ιουλίου, η RBI ενέκρινε 34 αιτήσεις από διαφορετικές ρωσικές τράπεζες για άνοιγμα SRVA σε 14 ινδικές εμπορικές τράπεζες», δήλωσε η υπουργός, σύμφωνα με την εφημερίδα Business Standard.

Ανουπρίγια Πατέλ

«Το εμπόριο της Ινδίας με τη Ρωσία έχει επηρεαστεί εξαιτίας των δυσκολιών πληρωμής λόγω των κυρώσεων σε μεγάλες ρωσικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της αποσύνδεσής τους από το SWIFT, των προβλημάτων στην ασφαλιστική και αντασφαλιστική κάλυψη και στην εφοδιαστική αλυσίδα, καθώς οι μεγάλες εταιρείες ναυτιλίας και logistics δεν εξυπηρετούν φορτία με προορισμό τη Ρωσία», σημείωσε η Πατέλ.

Η ινδική κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων όχι μόνο για να διατηρήσει αλλά και να ενισχύσει τις εξαγωγές στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας πληρωμών σε εθνικά νομίσματα και της εξασφάλισης της ομαλής αξιοποίησης του Διεθνούς Διαδρόμου Μεταφορών Βορρά Νότου και του Ανατολικού Θαλάσσιου Διαδρόμου (Τσενάι-Βλαδιβοστόκ), σημείωσε η υπουργός.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Η 15η Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας ξεκινά στη Γκάμπια

Κουτσούμπας: Το τέλος του Γολγοθά, η Ανάσταση, βρίσκεται στα δικά μας χέρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα