ΑΘΗΝΑ
07:00
|
26.06.2024
Το Κίεβο δηλώνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταρρίπτουν 1.000 drones το μήνα, ενώ άλλοι παρατηρητές μιλούν για πολύ περισσότερα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία ανέφερε ότι κατέρριψε έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή Καλούγκα, η οποία βρίσκεται λιγότερο από 200 χιλιόμετρα μακριά από τη Μόσχα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι απέτρεψε με επιτυχία μια «τρομοκρατική επίθεση με drones».

«Αυτή τη νύχτα, έξι μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προσπαθούσαν να διασχίσουν την περιοχή Καλούγκα, καταρρίφθηκαν με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσε ο περιφερειάρχης Βιάτσεσλαβ Σάπσα στο Telegram.

Τις προηγούμενες μέρες η Ρωσία κατέρριψε ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που είχαν ως στόχο τη Μόσχα, την Κριμαία και πλοία στη Μαύρη Θάλασσα, ενώ ένας ουρανοξύστης της Μόσχας χτυπήθηκε για δεύτερη φορά.

Η Ρωσία είχε προηγουμένως απειλήσει να εντείνει τα χτυπήματα στην ουκρανική στρατιωτική υποδομή ως απάντηση στις επιθέσεις με drone στο έδαφός της.

Σημειώνεται ότι το Κίεβο αύξησε τον αριθμό των επιθέσεων με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ρωσικών πόλεων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Η αύξηση των χτυπημάτων μέσα στη Ρωσία ήρθε παράλληλα με την ανάδειξη των ορίων της δυναμικής της ουκρανικής αντεπίθεσης.

Η Ουκρανία υφίσταται τεράστιες απώλειες τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, καθώς οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις παγιδεύονται σε ναρκοπέδια και ενέδρες πυροβολικού, χάνοντας βαρύ δυτικό εξοπλισμό και οχήματα.

Η Washington Post ανέφερε πρόσφατα ότι σύμφωνα με μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, το Royal United Services Institute, το Κίεβο χάνει περίπου 10.000 drones το μήνα, ενώ ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Μιχάιλο Φεντόροφ, ισχυρίστηκε, μιλώντας στην εφημερίδα, ότι οι ρωσικές δυνάμεις καταρρίπτουν μόνο 1.000 drones το μήνα.

Μόνο τον Ιούλιο, η Ουκρανία έχασε 20.824 στρατιώτες και 2.227 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού, δήλωσε τη Δευτέρα ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, πριν από μια συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας.

«Τον τελευταίο μήνα, ως αποτέλεσμα των επιτυχημένων δραστηριοτήτων των στρατευμάτων μας, οι απώλειες του εχθρού ανήλθαν σε περισσότερους από 20.800 στρατιώτες, για την ακρίβεια, 20.824 άτομα και 2.227 τεμάχια διαφόρων όπλων», είπε o Σοϊγκού, προσθέτοντας ότι το Κίεβο έχασε επιπλέον 10 άρματα μάχης Leopard.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στη σύγχυση: Λίγες αυτονόητες σκέψεις μπροστά στο αδιανόητο

Απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην Αυγή, μετά την απόφαση αναστολής της ημερήσιας έκδοσης

‘Εκκληση της Αναλένα Μπέρμποκ για τερματισμό της βίας στη Γάζα

Γερμανικές αντιδράσεις για την 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα