ΑΘΗΝΑ
15:46
|
02.05.2024
Άνθρωποι και παραλίες, ένα σκίτσο του Osama Hajjaj από την Ιορδανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες απέδειξε ότι δεν είναι πυροτέχνημα και ότι μπορεί να αναγκάσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη να στήσει ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου για να αποδείξει ότι είναι κοντά… στον πολίτη.

Χθες Τετάρτη 2/8 με παρέμβαση εισαγγελία ένα μεγάλο μέρος από τις ξαπλώστρες στην παραλία της μικρής Σάντα Μαρίας στην Πάρο απομακρύνθηκαν και σήμερα θα απλωθούν πετσέτες. Η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες, η οποία ξεκίνησε πρώτη τον αγώνα κατά της αυθαιρεσίας και των μπράβων των παραλιών ανήρτησε στη σελίδα της στο Facebook φωτογραφίες από την προσβάσιμη πλέον κατά το ήμισυ παραλία σε όλους τους παραθεριστές.

Στο Μαξίμου αφουγκράστηκαν το «κίνημα της πετσέτας» και με επικεφαλής τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δόθηκε εντολή για ένταση των ελέγχων στις παραλίες, για τη διασφάλιση της τήρησης των όρων που προβλέπονται στις συμβάσεις παραχώρησης και την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες. «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν για τις παραλίες», είπε ο κ. Χατζηδάκης, πρώην Σούπερμαν του υπουργείου Εργασίας.

Οι έλεγχοι αυτοί, είτε αυτεπάγγελτα είτε ύστερα από καταγγελίες που υποβάλουν οι πολίτες, θα ενταθούν καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να γίνονται σεβαστοί οι όροι των συμβάσεων που έχουν υπογραφεί με τις επιχειρήσεις, να διασφαλίζεται η πρόσβαση των πολιτών στις παραλίες σύμφωνα με τους κανόνες του Συντάγματος και να προστατεύεται η εικόνα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Όπως δήλωσε ο υπουργός, «σε κάθε περίπτωση, απόφασή μας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα στις παραχωρημένες από το Δημόσιο παραλίες και να τηρηθούν στο ακέραιο οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί. Κάθε παραβίαση της νομιμότητας θα μας βρει απέναντι».

Το κίνημα που ξεκίνησε στην Πάρο, συνεχίστηκε στη Νάξο και με τις ομπρέλες στη Ρόδο έδειξε ότι δεν είναι μάταιο να διεκδικείς.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

Του Κώστα Βλάχου
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

1η Μάη-Η Εργατική Πρωτομαγιά σε σκίτσα

Αμερικανικά πανεπιστήμια

Παρίσι 2024: Βγήκαν οι «σκούπες» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Θαύμα! Θαύμα!

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα