ΑΘΗΝΑ
07:14
|
04.05.2024
Η πιο αργή δρομέας της Σομαλίας ντρόπιασε τη χώρα της σε αγώνες στίβου στην Κίνα καθώς συμμετείχε επειδή ήταν ανιψιά προέδρου Ολυμπιακής Επιτροπής.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Τελικά, ακόμη και τα ρουσφέτια έχουν ένα όριο» ακούστηκε να ψιθυρίζει ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της  Σομαλίας, Μοχάμεντ Μπαρ Μοχάμουντ, όταν το υπουργείο του και η χώρα έγιναν διεθνής περίγελος με τις ανύπαρκτες επιδόσεις της 20χρονης υποτιθέμενης δρομέα, Νάσρα Αμπουκάρ που ζήτημα είναι αν είχε πατήσει το πόδι της μία φορά σε στάδιο στίβου.

Η 20χρονη Σομαλή Νάσρα έγραψε την Τρίτη, 1η Αυγούστου, το πιο σύντομο, πλην «μελανό», κεφάλαιο στην ιστορία του αγώνα ταχύτητας στα 100 μέτρα καθώς έφαγε τη σκόνη όλων των συναθλητριών που συμμετείχαν στους Παγκόσμιους Αθλητικούς Αγώνες Φοιτητών στην Κίνα.

Η Νάσρα έμεινε τελευταία και καταϊδρωμένη στην κούρσα ταχύτητας καθώς μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα έγινε φανερή πόσο μεγάλη απόσταση τη χώριζαν από τις συναγωνίστριές της αθλήτριες.

Έμεινε έτσι τελευταία στην πιο ατιμωτική (από άποψη χρόνου και επιδόσεων) θέση στο τρέξιμο 100 μέτρων αναγκάζοντας τον υπουργό Αθλητισμού της Σομαλίας να δηλώσει «άγνοια» για το πώς ακριβώς η 20χρονη Νάζλα κατάφερε να εκπροσωπήσει τη χώρα της στα 100 μέτρα τρέξιμο δίχως να έχει τις στοιχειώδεις ικανότητες.

Ο χρόνος της; Θα μπορούσε να συνιστά «ρεκόρ» βραδυπορίας τα 21,8 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με την συναθλήτριά της, Γκαμπριέλα Σίλβα Μουράο, που βγήκε πρώτη κάνοντας την κούρσα στα 11,58 δευτερόλεπτα.

Η δραματικά χαμηλή επίδοση της Νάσρα ανάγκασε τον υπουργό να εκδώσει ανακοίνωση καλώντας την Ολυμπιακή Επιτροπή της Σομαλίας να παύσει από τα καθήκοντά της την πρόεδρο Χαντίτζα Άντεν Νταχίρ, καθώς η 20χρονη αθλήτρια αποδείχθηκε ανιψιά της. Αυτό και μόνο αποτέλεσε κριτήριο για τη συμμετοχή της 20χρονης στους αγώνες στην Κίνα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Επιτάφιος Θρήνος: Η Ακολουθία και η περιφορά [live]

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα