ΑΘΗΝΑ
17:21
|
27.04.2024
Η κτηνωδία των έξι λευκών αστυνομικών σε βάρος δύο νεαρών Αφροαμερικανών ξεπερνά τη νοσηρή φαντασία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα μπορούσε να ήταν και σενάριο εφιαλτικής ταινίας θρίλερ, αλλά δυστυχώς πρόκειται για πραγματικότητα. Για την ακρίβεια πρόκειται για μία αληθινή ιστορία κτηνώδους αστυνομικής ρατσιστικής βίας στον αμερικάνικο νότο.

Το νήμα της ιστορίας ξετυλίχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, 3 Αυγούστου, μέσα από δηλώσεις της υφυπουργού Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Κρίστεν Κλαρκ.

Όπως ανέφερε η Κλαρκ, πρόκειται για την κτηνώδη βία που άσκησαν έξι λευκοί αστυνομικοί της πολιτείας του Μισισιπί κατά δύο μαύρων Αμερικανών στις 23 του περασμένου Ιανουαρίου: Του 32χρονου Μάικλ Τζένκινς και του 35χρονου Έντι Τερνέλ Πάρκερ.

Six Mississippi policemen admit torturing Black men

Οι δράστες ομολόγησαν πως βασάνιζαν για περίπου δύο ώρες τους δύο Αφροαμερικανούς, χρησιμοποιώντας σεξουαλικό βοήθημα, τέιζερ και ξίφος, φθάνοντας ως το σημείο να πυροβολήσουν μέσα στο στόμα του ενός από τα θύματα, θρυμματίζοντας την σιαγόνα και μέρος του λαιμού τού.

Η υφυπουργός τόνισε πως η υπόθεση αποτελεί «φρικιαστικό και απίστευτο δείγμα ανάρμοστης συμπεριφοράς αστυνομικών, η οποία δεν έχει καμιά θέση στην κοινωνία μας».

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αναφέρθηκε σε πράξεις με «κίνητρο τις φυλετικές προκαταλήψεις και το μίσος».

Six white Mississippi deputies fired after entering home of two black men  'tortured them for hours' | Daily Mail Online
Τα δύο θύματα

Οι έξι αστυνομικοί, ορισμένοι από τους οποίους αναγνώρισαν πως συμμετείχαν σε «ομάδα τραμπούκων» (γνωστή ως «Goon Squad»)που ήταν διαβόητη για τη βαρβαρότητά της. Οι έξι αντιμετωπίζουν διώξεις από τη δικαιοσύνη και τους έχουν αποπεμφθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Τον Ιανουάριο, εισέβαλαν «χωρίς ένταλμα», «χωρίς λόγο» σε σπίτι στη Μπράξτον, μικρή πόλη της πολιτείας του αμερικανικού Νότου, και βασάνισαν τους ενοίκους, δυο Αφροαμερικανούς. Τους πέρασαν χειροπέδες προτού τους υποβάλουν σε βασανιστήρια διανθισμένα με «ρατσιστικές ύβρεις».

Richland Officer Fired For Attack On Black Men, Chief Says
Ο Τζόσουα Χάρτφιλντ από το Ρίτσλαντ. Ένας από τους έξι βασανιστές αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Δικαιοσύνης,οι έξι αστυνομικοί κακοποιοί βίασαν τα θύματά τους με σεξουαλικό βοήθημα και τους έκαναν 17 ηλεκτρικές εκκενώσεις με τέιζερ που είχαν μαζί.

Στη συνέχεια τους ταπείνωσαν αναγκάζοντάς τους να καταπιούν αλκοόλ, μαγειρικό λάδι, γάλα κι άλλα υγρά. Ο ένας υπέστη χτυπήματα με «μεταλλικό ξίφος, κούτσουρο και ξύλινο εργαλείο κουζίνας».

Το μαρτύριο, που κράτησε περίπου δύο ώρες, κορυφώθηκε όταν ο ένας από τους αστυνομικούς έβαλε το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο στόμα του ενός από τους δυο άνδρες. Για να τον φοβίσει, αρχικά τράβηξε τη σκανδάλη αφού είχε βγάλει τη σφαίρα από τη θαλάμη. Κατόπιν, τράβηξε τη σκανδάλη για δεύτερη φορά.

Το όπλο εκπυρσοκρότησε. Η σφαίρα του έσπασε το σαγόνι και διαπέρασε τον λαιμό του.

Οι αστυνομικοί άφησαν τα θύματά τους μέσα σε λίμνες αίματος για ώρα, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητούσαν στο εξωτερικό του σπιτιού πώς θα συγκάλυπταν τις πράξεις τους.

Κατέστρεψαν το σύστημα βιντεοεπιτήρησης του σπιτιού, έναν από τους κάλυκες, και μετά προσπάθησαν να κάψουν τα ρούχα των θυμάτων, σύμφωνα με τις αρχές. Έβαλαν όπλο πλάι στο ένα από τα θύματα και μεθαμφεταμίνη στο σπίτι, για να ισχυριστούν πως επενέβησαν επειδή γινόταν χρήση ναρκωτικών.

Κατόπιν, υπέβαλαν ψευδείς αναφορές και είπαν επανειλημμένα ψέματα σε ερευνητές.

Πέντε από τους κατηγορούμενους εργάζονταν στις υπηρεσίες του σερίφη της κομητείας Ράνκιν, ο έκτος ανήκε στην αστυνομία της Ρίτσλαντ.

Οι τρεις από αυτούς ομολόγησαν επίσης την ενοχή τους σε άλλη υπόθεση αστυνομικής βαρβαρότητας, που εκτυλίχτηκε τον Δεκέμβριο. Σύμφωνα με τη δικαιοσύνη, το ένα από τα μέλη της τριάδας χρησιμοποίησε τέιζερ εναντίον λευκού άνδρα και πυροβόλησε κοντά στο κεφάλι του για να του αποσπάσει ομολογία. Οι άλλοι δύο δεν επενέβησαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και Κλιματική Αλλαγή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα