ΑΘΗΝΑ
13:26
|
17.05.2024
Νεκρές ανασύρθηκαν από τη θάλασσα σήμερα δύο γυναίκες 90 και 84 ετών σε Νησάκι Μεθάνων και Ναύπλιο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νεκρές ανασύρθηκαν σήμερα από τα νερά της θάλασσας δύο ηλικιωμένες γυναίκες που είχαν πάει από νωρίς για μπάνιο.

Η πρώτη περίπτωση αφορά μία 90χρονη ηπεδαπή που ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις της από ακτή της περιοχής Νησάκι Μεθάνων. Η σορός μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαλατά μετά την διαπίστωση του θανάτου της από λουόμενο γιατρό.

Η δεύτερη περίπτωση αφορούσε μία 84χρονη στο Ναύπλιο. Η ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε και αυτή από τη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις από την παραλία Καραθώνας του Ναυπλίου.

Στη γυναίκα αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από λουόμενο και δύο ναυαγοσώστες με τη μέθοδο της καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και στη συνέχεια διενεργήθηκε απινίδωση από πλήρωμα ΕΚΑΒ. Διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Και στις δύο περιπτώσεις διατάχθηκε η πραγματοποίηση νεκροψίας-νεκροτομής από τις κατά τόπους ιατροδικαστικές υπηρεσίες.

Ρεκόρ πνιγμών λουομένων στις θάλασσες

Μολονότι η Ελλάδα είναι μία νησιωτική χώρα, αρκετοί πολίτες δεν έχουν αναπτύξει τις κολυμβητικές τους ικανότητες ή παραβιάζουν αυτονόητους κανόνες στη διάρκεια της κολύμβησης καταναλώνοντας λίγο πριν ποσότητες τροφίμων και ποτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ της 1ης Ιουνίου έως 15 Ιουλίου στην Ελλάδα είχαν ήδη καταγραφεί τουλάχιστον 106 πνιγμοί λουομένων στις θάλασσες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα