ΑΘΗΝΑ
15:43
|
19.05.2024
Συλλέγονται χρήματα για την αποτέφρωση και την αποστολή της τέφρας της τρανς προσφύγισσας στην Κούβα.
φωτογραφία: Κυριάκος Φίνας
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η οικογένειά της και οι στενότεροι φίλοι της προτιμούν η Άννα, τρανς προσφύγισσα από την Κούβα, καλλιτέχνις και ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Αθήνας, που βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της στις 10 Ιουλίου, να αποτεφρωθεί και η τέφρα της να μεταφερθεί στη γενέτειρά της, την Αβάνα της Κούβας, αναφέρει σε σημερινό του κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση το Red Umbrella Athens – Κέντρο Ενδυνάμωσης των Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ.

Η ανακοίνωση του RUA και ο σύνδεσμος για τη συλλογή των χρημάτων:

«H Άννα Ιβάνκοβα, τρανς προσφύγισσα από την Κούβα, καλλιτέχνις και ενεργό μέλος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας της Αθήνας, βρέθηκε δολοφονημένη στο διαμέρισμά της τη Δευτέρα 10 Ιουλίου 2023. Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η ελληνική αστυνομία, η Άννα είχε δεχθεί επανειλημμένα μαχαιριές με αιχμηρό αντικείμενο και πέθανε από αιμορραγικό σοκ. Παρόλο που η αστυνομία αναφέρθηκε στην Άννα ως “άτομο” στην ανακοίνωσή της, ένα ελληνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο έκανε λόγο για “βάναυση δολοφονία Κουβανού άνδρα”, λάθος που αντέγραψαν άλλα μέσα διαδίδοντας ανακρίβειες σχετικά με την ταυτότητά της και κάνοντας misgendering. Το λάθος αυτό ανασκευάστηκε στη συνέχεια. Ο δολοφόνος της έχει προφυλακιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η οικογένειά της και οι στενότεροι φίλοι της προτιμούν η Άννα να αποτεφρωθεί και η τέφρα της να μεταφερθεί στη γενέτειρά της, την Αβάνα της Κούβας. Το Red Umbrella Athens – Κέντρο Ενδυνάμωσης των Ατόμων που Εργάζονται στο Σεξ υποστηρίζει νομικά τον ηλικιωμένο καρκινοπαθή πατέρα της Άννας στο αίτημα αυτό. Μαζεύουμε χρήματα για την αποτέφρωση και την αποστολή της τέφρας στην Κούβα. Μπορείτε να μας βοηθήσετε ακολουθώντας το εξής link: https://gogetfunding.com/για-την-άννα/ Κάθε βοήθειά σας είναι πολύτιμη.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων».

RUA

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα