ΑΘΗΝΑ
22:18
|
18.05.2024
Έως και 1.000 άτομα που συμμετείχαν σε μια αντισυγκέντρωση στο φιλικό προς την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας φεστιβάλ κατάφεραν να περάσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 50 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα σε φεστιβάλ της Ερυθραίας στη Στοκχόλμη, αφού ένα μεγάλο πλήθος διαδηλωτών ενάντια στην κυβέρνηση της Ερυθραίας εισέβαλε στην εκδήλωση και προκάλεσε ταραχές, δήλωσαν αξιωματούχοι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αστυνομία δήλωσε ότι έσπευσε στο φεστιβάλ Ερυθραίας-Σκανδιναβίας χθες μετά από αναφορές για συγκρούσεις, εμπρησμούς και καταστροφές περιουσίας, χαρακτηρίζοντας το περιστατικό ως «βίαιη εξέγερση».

Έως και 1.000 άτομα που συμμετείχαν σε μια αντισυγκέντρωση στο φιλικό προς την κυβέρνηση της αφρικανικής χώρας φεστιβάλ κατάφεραν να περάσουν τα οδοφράγματα της αστυνομίας και μπήκαν στο χώρο της εκδήλωσης, βάζοντας φωτιά σε σκηνές και ερχόμενοι σε αντιπαράθεση με τους θεατές του φεστιβάλ, ανέφερε η Expressen. Το πρακτορείο σημείωσε ότι ορισμένοι χρησιμοποίησαν ακόμα και πασσάλους σκηνών εναντίον αστυνομικών.

«100 με 200 άτομα συνελήφθησαν», δήλωσε στο AP εκπρόσωπος της Σουηδικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι παρέμειναν στο σημείο για να συνεχίσουν «τις προσπάθειες για να εμποδίσουν εγκληματικές πράξεις και να αποκαταστήσουν την τάξη».

Πενήντα δύο άτομα χρειάστηκαν κάποια μορφή ιατρικής φροντίδας, εκ των οποίων 8 υπέστησαν «σοβαρούς τραυματισμούς», ενώ συνολικά 15 μεταφέρθηκαν σε κοντινά νοσοκομεία.

Η πολιτιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται κάθε χρόνο κοντά στη σουηδική πρωτεύουσα από τη δεκαετία του 1990, περιλαμβάνει συνήθως διαλέξεις, συζητήσεις, ζωντανή μουσική, φαγητό και εκθέσεις.

Το φεστιβάλ έχει προκαλέσει διαμάχες στο παρελθόν, με τους επικριτές του να κατηγορούν τους διοργανωτές για οικονομικούς δεσμούς με την κυβέρνηση της Ερυθραίας.

Προηγούμενα φεστιβάλ έχουν δεχθεί επίσης παρεμβάσεις από υποστηρικτές του Ντάγουιτ Ισάακ, ενός Σουηδο-ερυθραίου δημοσιογράφου και θεατρικού συγγραφέα που παραμένει φυλακισμένος χωρίς δίκη στην Ερυθραία από το 2001.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων πλησιάζει τους 35.400

Αφγανιστάν: Τρεις Αφγανοί και τρεις Ισπανοί τουρίστες σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα