ΑΘΗΝΑ
17:00
|
28.04.2024
Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε Μεξικανούς και μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στο βορειοδυτικό Μεξικό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 23 τραυματίστηκαν όταν λεωφορείο που μετέφερε Μεξικανούς και μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στο βορειοδυτικό Μεξικό, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στο δυστύχημα ανέρχεται σε 18, συμπεριλαμβανομένων 3 ανηλίκων (…) και 15 ενηλίκων, ανέφερε η πολιτική προστασία της Ναγιαρίτ, όπου εκτυλίχθηκε η τραγωδία.

Καθ’ οδόν προς τη βόρεια συνοριακή πόλη Τιχουάνα, το λεωφορείο μετέφερε περίπου 42 επιβάτες, συμπεριλαμβανομένων πολιτών από την Ινδία, τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις αφρικανικές χώρες, ορισμένοι με κατεύθυνση προς τα σύνορα των ΗΠΑ.

Το Μεξικό και οι ΗΠΑ μοιράζονται σύνορα μήκους 2.750 χιλιομέτρων.

Ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση της πολιτείας Ναγιαρίτ, με τις αρχές να τον υποπτεύονται ότι έτρεχε με ταχύτητα σε μια στροφή του δρόμου.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να εργάζονται για τον εντοπισμό εκείνων που πέθαναν το απόγευμα της Πέμπτης.

Το Μεξικό είναι μέρος του διαδρόμου από όπου περνούν χιλιάδες μετανάστες στην προσπάθεια να φθάσουν στις ΗΠΑ, για να ζητήσουν άσυλο ή να προσπαθήσουν να περάσουν στην αμερικανική επικράτεια χωρίς βίζα.

Πολλοί μετανάστες ταξιδεύουν μυστικά, στοιβάζονται μέσα σε φορτηγά, σε απάνθρωπες συνθήκες, και υπομένουν κακομεταχείριση από διακινητές.

Τον Δεκέμβριο του 2021, 50 μετανάστες σκοτώθηκαν όταν φορτηγό ενεπλάκη σε τροχαίο στην Τσιάπας (Οαχάκα, νότια). Οι περισσότεροι ήταν από τα τρία κράτη του λεγόμενου βορείου τριγώνου της κεντρικής Αμερικής (Γουατεμάλα, Ονδούρα, Ελ Σαλβαδόρ).

Τον περασμένο μήνα, λεωφορείο ενεπλάκη σε τροχαίο στην Οαχάκα, με αποτέλεσμα 29 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα