ΑΘΗΝΑ
17:02
|
28.04.2024
Η υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ καταγράφει αύξηση κατά 39% στις επιθέσεις εποίκων, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κηδεύτηκε σήμερα Σάββατο, ο 19χρονος Κουσάι Τζαμάλ Μαατάν που, όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας, έπεσε νεκρός, με τραύματα στον λαιμό, από πυρά ισραηλινών εποίκων στο χωριό Μπούρκα, ανατολικά της Ραμάλα στη Δυτική Όχθη.

Σε ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επικαλέστηκε παλαιστινιακές αναφορές και μάρτυρες σύμφωνα με τους οποίους συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ Παλαιστινίων και Ισραηλινών εποίκων που έβοσκαν πρόβατα κοντά στο χωριό Μπούρκα.

Κατά τη διάρκεια του πετροπόλεμου που ακολούθησε, οι Παλαιστίνιοι έριξαν πυροτεχνήματα ενώ οι έποικοι πυροβόλησαν με αποτέλεσμα του θάνατο του νεαρού και τον τραυματισμό τεσσάρων ακόμα ατόμων.

Δύο Ισραηλινοί συνελήφθησαν για ανάκριση και άλλοι πέντε τέθηκαν υπό κράτηση μετά το συμβάν, ανέφερε η ισραηλινή αστυνομία σε ανακοίνωσή της, προκαλώντας εντύπωση γιατί σπάνια συλλαμβάνονται Ισραηλινοί έποικοι για επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ενώ σχεδόν κανένας δεν έχει διωχθεί, παρά τα επανειλημμένα περιστατικά.

Εντωμεταξύ, η υπηρεσία ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ OCHA ανακοίνωσε, χθες Παρασκευή, ότι κατέγραψε 591 «περιστατικά» που σχετίζονται με εποίκους στη Δυτική Όχθη τους πρώτους έξι μήνες του 2023 που είχαν ως αποτέλεσμα θύματα Παλαιστίνιους, υλικές ζημιές ή και τα δύο, καταγράφοντας μια αύξηση των επιθέσεων κατά 39%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

Σε ένα άλλο περιστατικό, χθες Παρασκευή, το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι στρατιώτες των ισραηλινών δυνάμεων κατοχής πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 18χρονο Αμπού Σαάν, στην κοινότητα Τουλκάρμ της Δυτικής Όχθης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι σε ναυάγιο με μετανάστες στη Σάμο

Εξάρχεια: Μητέρα και δύο παιδιά διασώθηκαν από φλεγόμενο διαμέρισμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα