ΑΘΗΝΑ
05:57
|
02.05.2024
Καταιγίδες και ισχυροί βοριάδες πλήττουν το νησί από το μεσημέρι καθώς έφτασε στην περιοχή η κακοκαιρία PETAR.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες πλήττουν το νησί της Κέρκυρας από το μεσημέρι. Μάλιστα, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμενικό Σώμα έπειτα από κλήση ομάδας 10 τουριστών, οι οποίοι εν μέσω καταιγίδας είχαν εγκλωβιστεί στην παραλία Πόρτο Τιμόνι.

Τελικά, οι τουρίστες απεγκλωβίστηκαν με σκάφος ιδιώτη, το οποίο κατάφερε να τους προσεγγίσει, τους παρέλαβε και τους μετέφερε στην παραλία Άγιος Γεώργιος Πάγων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νησί πλήττεται από ισχυρές βροχοπτώσεις, με την περιοχή της Κασσιόπης να είναι χωρίς ρεύμα, ενώ εκδηλώθηκε και χαλαζόπτωση. Σε συναγερμό βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η Πολιτική Προστασία των δήμων και της περιφέρειας, καθώς και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Σημειώνεται, ότι νωρίτερα είχε σταλεί μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες) τις επόμενες ώρες στην περιοχή τους καθώς το καιρικό σύστημα με την ονομασία «PETAR», όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά φέρνει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην απεργία της Πρωτομαγιάς

Ο Γκαλεάνο στο Σικάγο, η Εργατική Πρωτομαγιά και κυνηγετικές ιστορίες για εργάτες

Αλλαγές στη λειτουργία Μετρό και ΗΣΑΠ αύριο, Πρωτομαγιά

Φοιτητές κατέλαβαν και το Χάμιλτον Χολ του πανεπιστημίου Κολούμπια στη Ν.Υόρκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα